Helgen

Måndagkväll igen. Veckorna flyger verkligen förbi! I helgen var det fullt upp.

Fredag: Gick och handlade. Ett körkort samt en bil skulle suttit fint. Var så j--la tungt att bära! Tvättade, det blev 7 maskiner! Plockade lite hemma. Mamma kom förbi, vi fikade och sen stannade hon på middag. Hämtade även hatthyllan och jag och Fred satte upp den. Den passar så bra tycker jag! Bakade en cheesecake.

Lördag: Städade lägenheten. Gick på stresskurs. Freds pappa, Maud, Melwin, Roy och Freds farmor Ingrid kom på middag. Vi bjöd på gratinerad fläskfile med chili paprika creme fraiche med klyftpotatis, cheesecake och annat onyttigt. Var riktigt trevligt.

Söndag: Cyklade 2 mil. Vi firade Rebeccas Jonas som fyllde år. Jag slocknade i sängen med Tindra. Gick på friskis.

Ni måste prova det här receptet. Supergott! Jag brukar skippa den rostade löken.

Gratinerad fläskfilé paprika & chili

Gratinerad fläskfilé paprika & chili
Gratinerad fläskfilé med paprika

En riktig festmåltid! Gott recept med crème fraiche paprika & chili.

Klocka Tid: 1 timme

Muffins 4 portioner

Du behöver:

  • 500-600 g fläskfile
  • 400 g broccoli (fryst eller färsk)
  • ½ röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Sås:

  • 12 champinjoner
  • 70 g soltorkade tomater
  • ½ dl gräslök, hackad
  • 2 dl paprika & chili crème fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.

Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering.

Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.


Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.

Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.


Skär paprikan i långa strimlor.

Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.

Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.

Strö över rostad lök.


Servera med klyftpotatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0