Folktandvården Nynäshamn

När jag var ledsen och arg efter halkbanan så ringde min mobil. Trodde först att det var Fred, vi hade precis pratat och jag hade beklagat mig. Men det var arbetsledaren i Nynäshamn som tipsade mig om att en tandhygienisttjänst ligger ute om jag ville söka den.  Jag är lite sugen, det är ju endast tre minuters gåväg men jag trivs så bra på jobbet och har ett så pass bra schema nu. Jag skulle också tycka att det vore jobbigt att jobba med människor som man kan träffa på ica. För jag skulle ju träffa patienter överallt här i stan! Det kändes dock lite roligt  att hon tog sig tid för att ringa mig. Då blev jag glad för en stund.

Är jag lämpad för körkort?

Jag körde "halkbanan" idag. Har nog aldrig fått så mkt skit någonsin. Det är nya regler från och med 1 april så många kommer tydligen dit som inte kan köra bil. Vi hade en sån i vår grupp. Det märktes verkligen att det varit en jobbig period för vår lärare. Han var inte endast spydig/irriterad på mig så helt värdelös är man väl inte. Det var verkligen inte bra för självförtroendet att få höra suckande när man ville att han skulle förklara vad man skulle göra "detta via en interntelefon i bilen till hans plats i ett torn". Sen blev han arg när man gjorde fel. Ja, visst, jag gjorde några missar men all skit behövdes verkligen inte!
Så ni som ska göra halkbanan i Stockholmområdet, välj inte Gillingebanan! Och om ni redan beställt tid, hoppas att Jocke har en bra dag!

Snart är all snö borta!

Tjohooo! Ingen snö nästan!. Solen har varit framme och "städat". Härligt! Snart är det även hemgång. Det är så skönt att det är så ljust på morgonen när jag vaknar men även när jag åker hem från jobbet. Det gör verkligen jättemkt.


Dagen har gått snabbt

Ojojj! Är klockan snart 17? Det har verklgien varit full rulle hela dagen. Så skönt när de tär så! Då vet man att man valt rätt yrke! Idag har det kommit några "ovanliga" pat. Är ju så van med att bara skapa tandsten så när det blir lite avbrott från den sysslan så är det verkligen roligt att jobba!
Har även ringt och bokat in mig för auskultion på parod "tandlossning". Det ingår ju i vårt introduktionsår att auskultera.
Nu ska jag fika!

Sömn

Jag ska gå och lägga mig nu. Ska bli härligt att krypa ner i nybäddad säng. Vardagslyx! Jobbet flöt på bra idag, var rätt lugnt ändå. När jag kom hem så städade jag som vanligt, sen bar det av till friskis. Mamma och Agnes hälsade på också, vi åt pizza och kollade lite på let´s dance. Fred är inne i stan ikväll och ska sova hos Clas. Det kommer allt att kännas lite tomt i sängen, tur att jag har Tindra iallafall!



Dagens träning:
1000 situps
Medelpass på friskis
Tränings dvd:n "effektiv förbränning" 30 min

Brrrrrrrr

Det är så kallt här på jobbet. Vi ringer varje vecka så att de ska fixa termostaten på taket´, det blir bra ett tag och sen svinkallt igen!
Något positivt är att det snart är fredagsfika! Härligt! Min mage kurrar efter macka.

Se hela bilden

Imorgon är det fredag

Ska snart gå och lägga mig och imorgon är det fredag!! Jippie!! Jobbar ju bara till 12:30 på fredagar, det är verkligen toppen!
Idag ringde Jompis. Alltid trevligt att prata med henne.
Idag var det en vikarie som höll i friskispasset. Det var jobbiga övningar som krävde lite mer än vanligt!. Jag blev verkligen glad!
 Hittade en bild på mig,jompis och pennypop från juldagen precis innan utgång

Dagens träning:
500 situps

Medelpass på friskis

1 mil på träningscykeln


Lite andrum

Den här dagen har varit galen. Mycket att göra!
Annat var det igår när jag var på soft kurs hela dagen. Vi fick massa fika och mat..mums!! Blev lite trött dock, man är ju inte van att sitta ner en hel dag.
 Våren är officiellt här också hörde jag imorse! Äntligen. Blir så glad när solen visar sig!

Veckans träning hittills:
Måndag: Friskis medelpass. 1 mil på cykeln. 500 situps.
Tisdag: 500 situps.
Onsdag: Medelstationspass på friskis. Fred ville att vi skulle gå och lägga oss tillsammans "för en gångs skull" så det blev inga situps.


Helgen

Lördag:
Sov till 12, så skönt och välbehövt! Vi tog det lugnt och vid 15 pallrade vi oss ut och det var inte trevligt ute! Så rått i luften. Vi gick till Roy. Tar 3 minuter. Fikade. Åkte till Willys och handlade. Åt tacos. Jag åt även glass med varma bär. Så gott!! Jag har verkligen varit sötsugen den här helgen. Vi tänkte bowla men det blev inte så. Vi åkte istället till Freds farmor och kollade lite på melodifestivalen. Vad hände där egentligen? Förstår ingenting! Röstade ni på henne eller?!! Vi kollade även lite på Wallander men Fred och jag kände oss trötta och åkte hem.

Träning: 500 situps

 Vill vi verkligen skicka iväg det här?

Idag Söndag:
Vaknade vid 9 och kände mig utsövd. Gick upp och satt i soffan framför tv:n ett tag. Bakade bullar. ÅHH, så gott!! Har frossat i bullar hela dagen!

Träning:
3 mil på träningscykel
Medelpass på friskis
500 situps

 Frosseri!!

Månadens saknad:
Var är mensen? Förstår ingenting. Och NEJ, jag är inte gravid. Min kropp har hakat upp sig. Ibland kommer den i mitten av månaden och ibland i slutet. Hallå?! Kommer väl få den imorgon med besked bara för att jag tar upp det såhär.

Behöver mer utmaning i träningen

Har tröttnat på friskis nu. Det ger mig inte så mkt längre. Jag blir "bara lite varm" på de flesta passen. Ja, ett pass är bra och jag känner mig trött och svettig. Observera ETT! Har tänkt på att börja på gymmet nere i centrum. Endast 5 minuters avstånd!

Se hela bilden

Planer i stöpet

Kan man skriva så?
Ja, Fred har blivit varslad.  Skit,könsord osv! Varför kan inte allt bara klaffa i livet? Jag blir så jävla trött! Man är duktig och gör rätt för sig!!! AAHH! Är så arg på finansnissarna som lekt med pengar som om det vore ett jävla monopolspel! Idioter!! USA= ett jävla u-land. Hur kan ett jävla u-land styra världen? Det är ju helt sjukt!

Ok, jag ska lugna ner mig.
Om 4 månader kan Fred alltså bli uppsagt. Tydligen är det så att ett företag varslar ett större antal än vad som sedan blir uppsagda. För att göra samhället redo. Förstod någon min förklaring?
Fred ska även bli överförd till en annan del av NCC "anläggning" och om han blir skriven där så klarar han sig. Ska tydligen börja jobba på anläggning vecka 14 men inom bygg är inget säkert och datum ändras.
Kruxet är dock om han KAN bli skriven på anläggning när han är varslad inom en annan del. Då trollar han ju bort sig själv från turlistan. Ja, nu vet ni hur det ligger till.

Blir bara så ledsen och arg. Vi har ju börjat kolla på hus och hittat ett som vi vill ha och så blir det såhär. Vi har även börjat diskutera vår framtid. Något som är väldigt stort för Fred. Han är ju lite skraj för det mesta som är nytt.

Just nu

Jag sitter här vid datorn och kollar på "sex and the city" Har duschat och dricker te.
Tindra ligger i soffan. Hon ligger på min kofta. Sååå söt!



Helgen

Helgen har varit härlig.

Lördags:
Tvättade 7-10.15. Bytte lakan, fyllde på i garderoberna. Fikade. Vi åkte till Freds mormor där vi blev bjudna på mat och sedan tog vi en tur på Stenstrand. Det var kallt men mysigt.

Söndag:
Sov till 11:30, så skönt! Gick och handlade. Jag orkar inte/eller vill laga mat när jag kommer hem från jobbet och då är alternativet att göra storkok så det gjorde jag. Jag gjorde: lasagne, köttfärssås,pannbiffar, chili con carne, och så bakade jag lite bröd. Så skönt att inte oroa, stressa med mat efter jobbet!

 Freds mormor doris, Roy,Fred och jag på Stenstrand.

En solig och härlig helg!

Jag sitter här vid datorn och Fred sitte ri soffan och kolla på tv "brukar vara tvärtom".
Helgen har varit toppen. Härligt väder! Vad sol gör mkt!

Lördag:
Vi sov till 13. Ja, det är sant! Superskönt men jag kände mig ändå lite stressad över att "missa" dyrabara timmar då man kan vara ute och gå i det härliga vädret. Vid 13.30 kom syrran över och vi gick ner på stan. Mina vinterskor har gått sönder så jag tog en koll inne på skoaffären här i Nynäs och hittade ett par toppenskor! De kostade 1600 men att det var 70% rea gjorde susen!
Jag och Fred åkte och handlade. Fikade lite och sen var det dags att börja med maten. Vi bjöd syrran,Jonas och Roy på tacopaj med sallad och vintlöksbröd, till efterätt blev det varma bär och glass.
Efter middagen åkte vi till bion och kollade på "män som hatar kvinnor". Jag har varit lite orolig över att jag skulle bli besviken men jag tyckte att det var en bra tolkning! Har dock svårt att tänka mig Michael Nyqvist som Blomqvist. Vet inte vilken svensk skådespelare som skulle passa för den rollen heller.



Idag söndag:
Tindra ville väcka oss och började sin kupp vid 7 tiden. Vid 8 kunde jag inte sova längre. Jag gick upp och städade hennes låda,diskade och kollade lite på tv. Fred vaknade vid 10. Jag duschade och tog sedan en promme, först pantade jag lite burkar på willys och gick vidare till Ica för att handla lite grejer. Ja, detta kan tyckas korkat men jag ville gå lite och njuta av vädret. Vi gick på hus-visning vid 14. på bilderna såg det jättebra ut, men inte i verkligeheten. Renoveringen såg "halvdan" ut. För mycket pengar när så mkt måste göras "nya fönster, fixa taket, isolera i källaren, samt snygga till deras "renovering".

Är ni nyfikan vad vi kollade på så gör såhär:
Gå in på hemnet.
Välj Stockholm.
Sedan Nynäshamn.
Välj Villor/radhus.
Leta efter "Estö, Transtigen 19"

Vet dock inte hur länge annonsen ligger ute.

RSS 2.0