Samtal från Singapore

Satt och var hur trött som helst på pendeln till jobbet idag. Har inte sovit bra alls inatt. Vet inte varför. Plötsligt ringer det. Konstigt tänker jag. Är det jobbet? Men jag ser direkt att det är Fred! Det gjorde min dag kan jag säga! Jag känne rmig pigg och glad/upprymd. Ja, tänk vad ett samtal om ingenting alls kan göra.


Snöoväder?

Ja, idag ska det tydligen bli snökaos och storm. Klockan 12 säger de här på jobbet. Jag är skeptisk. Ser väldigt lugnt ute just nu.

Det är trååååkigt här på jobbet. Mkt återbud. Jag har försökt underhålla mig genom att:
- Gå igenom alla postit lappar som jag har på datorbordet.
- Kallat pat.
- Gått igenom olika listor.
- Skärpt instrument.
- Varit i sterilen.

Ja, och nu sitter jag här.


Det känns inte riktigt bra...

Nä, det känns SKIT jobbigt att Fred åker nu vid 18 på semester och kommer vara borta i 3 veckor. Såhär jobbigt och tungt har jag inte upplevt det tidigare. Vet inte riktigt varför. Jo,självklart pga att jag kommer sakna honom. Och för att han ska vara borta i 3 veckor och inte 2 som tidigare. Mens en är det nått mer. Känner mig lite besviken över att inte få följa med. Men jag kan inte heller ta semester så jag skulle ju inte kunna iaf. Sen är det nog det där med förtroendet som har fått sig en rejäl törn efter "allt". 

Så, ja, nu är jag riktigt nere.
 
Nu ska jag till friskis. Kanske piggar upp lite.


Behandlar mig själv

Ja, jag är väl lite knasig men på senaste tiden har jag kännt av två ställen i överkäken. Det har ömmat och blödigt då jag gjort rent. Det är förövrig mellan "samma" tänder på vardera sida. Om ni förstår. Så jag ville helt enkelt veta vad det kan vara. Jag har kämpat med tandtråd,tandstick och mellanrumsborste. Mellanrumsborsten gav bästa effekt! Ja, nu vet ni det. Men det har gjort så j-vla ont! Det fick mig att tänka på vad jag säger och gör med pat. hela dagarna. Jag brukar säga: Om det blöder när du gör rent beror det på att det ligger bakterier där och att du får vara extra noga. Och, ja, det gör ont men då måste du vara där ändå. Inte vara rädd för att det gör ont.
Nu fårstår jag vissa pat. som jag tycker har varit "pjåkiga". Det gör ju skit ont om det är en kraftig inflammation. Ja, den här kraftiga inflammationen i tandköttet har verkligen öppnat upp mina ögon. Jag har även depurerat på mig själv, ja, skrapat alltså. Men idag anv. bakteriedödandemedel då jag gjorde rent mellan tänderna, dock bara där det verkligen var inflammerat. Och, det känns så mkt bättre! Jippie!
Jag röntgade även mina tänder själv också. Ville se om det kunde ligga tandsten på de ställen som gjorde så jäkla ont. . Men inte gjorde det det! 

Jaha, ska jag berätta vad jag gjort i helgen kanske. Jag har varit friluftsmänniska och njutit av vintern i Nynäs. Ska till Nynäs idag också. Fred åker ju iväg imorgon =(

 Gingivit-tandköttsinflammation. Ej ok!

Det är skönt att ha fått erfarenhet

på jobbet. De senaste dagarna har jag fått tillbaka pat. som jag hade nästan precis i början som arbetande tandhygienist. Jag har blivit så mkt snabbare och anpassar mig verkligen efter varje pat. Man behöver ju INTE dra hela arsenalen "stavas så?" med info och instr till ALLA. Det är så skönt att jag har förstått vad som verkligen är viktig info för just den pat. man har i stolen. Sen det där med att jag är snabbare. Jag har nästan halverat tiden på vissa pat. Tjohoo!!


Idag kom Cathrin som var arbetsledare i Jordbro hit till oss i VH. Jag gillar verkligen henne och hoppas att hon stannar.

 


Tummen upp för att jag har utvecklats på jobbet och att Cathrin är här!


Helg idag? Nä, tisdag!

Jag vaknade till imorse och förstod inte alls vad jag hade vaknat av. Ringde klockan? Tog mobilen och kollade. 05:50. Jag tänker: Åhh,vad skönt det är ju lördag idag och jag har bara vaknat för att jag brukar gå upp nu på vardagarna. Jag lägge rifrån mig mobilen. Tänker lite till. Och kommer på att det är ju tisdag idag. Denna upptäckt gjorde faktiskt inte så mkt men jag var helt inställd på att det var lördag när jag vaknade. Jag tror att jag drömde att det var helg. Har ingen annan förklaring än tillfällig sinnesförvirring.

Nu är då "köpet" av Jordbro klart. 3 av alla 14 valde att stanna kvar i folktandvården. De andra gick över och blev privata. Det var som jag trodde. På ett sätt är det skönt att det är över men sen känns det också lite tråkigt. Att det är skönt menar jag ju att den här processen har hållit på i ett år nu. Äntligen ett slut på en osäker period.

 De flesta gick över till den privata ägaren

Två nya tavlor inhandlade

Ballerina - Oljemålning Den här från Wall44. 80*80



Den andra är visst slutsåld och finns inte kvar på sidan. Men jag köpte också en tavla från coozie. Jag gillar verkligen den affären! Tavlan har en svart bakgrund och så är det ett silverfärgatblad på den. Det kanske låter tokigt men det är såååå fin!


Kan det sluta snöa tack

Jag vill ha vår! NU! Sitter och tittar ut och det snöar. Jag är "mätt" på snö nu.
Idag går det toppen att jobba. Känns riktigt kul och alla patienter är superglada, trevliga och tillmötesgående! Precis som det ska vara! Ja, idag är det verkligen kul att jobba.
Idag går även Jordbrokliniken över och blir privat =( De flesta blir kvar men de enstaka som valt folktandvården så hoppas jag att de kommer hit. Det behövs lite ungblod här!



Jag längtar tills jag ser det här!

Pigg

Ja, faktiskt! I natt sov jag riktigt bra! Äntligen! Om det berodde på att Fred låg brevid kan ju diskuteras. Tindra höll sig i skinnet också. Helgen har varit lugn. Inte gjort nått anmärkningsvärt.

En sak jag har tänkt på.
Varför pratar inte föräldrar/mor,farföräldrar med sina barn/barnbarn?
I lördags morgon när jag skulle åka till Friskis så såg jag ett äldre par med en liten knodd på ca 1 år i vagnen. Barnet jollrade och snackade men de äldre pratade inte alls med barnet. Är inte det konstigt? Det är ju en liten människa. Kan ju bero på "generationen", att man inte höll på och snackade med sitt barn som inte kunde prata själv för 50 år sen? Men jag har sett det här utspela sig bland yngre också. Ja, jag tycker att det är konstigt iaf.


Väntar på att...

klockan ska bli 12. För vet ni va? Då är det helg! Nu mår jag mkt bättre och känner mig mkt piggare än tidigare i veckan. Så skönt! Har inga direkt planer för helgen. "Snabba cash" har ju premiär idag. Den är jag lite sugen på att se. Får se om det blir det i helglen eller bara slapp. Kan ju också vara skönt.



HAHA! Hittade den här bilden. Den måste ju vara från inspelningen skulle jag tro. De ser så härligt lodiga ut! Det ser ju lyxigt ut att filma i Sverige iaf! =)

Vilken trött Emilia!

Det är helt sjukt. Jag är så trött. Och förvirrad. Tappar och kastar saker omkring mig här på jobbet idag. Exempel på det är att jag kastade polervinkelstycket i soporna och när jag skulle ta bort sugen så kastade jag upp den i luften. Alltså, idag är en jobbig dag. Jag har dock sovit väldigt bra inatt,förstår ingenting.

Nu något för att få upp humöret lite!
 


Nu är det snart

dags att dra sig hemåt och måndagen är gjord! Det är verkligen segt nu i januari. Lite tråkigt =(
Det är som jag skrev tidigare idag sjukt varmt här!
Ska spinna idag tror jag.  Ja, så får det bli.
Nä, nu ska jag "suga ut" sugarna och dra!


Jahopp, måndag igen

Blääääääääää!
Jag vill ha mer helg. Känns inte som jag varit ledig alls. Tvättade i lördags. 8 maskiner blev det. Jag får skylla mig själv helt enkelt. Fred hälsade på i lördag-söndag. Jag var mest trött. Inte så roligt sällskap.
Tindra var även ute hela helgen. I fredags ville hon ut och då tänkte jag att hon skulle komma på bättre tankar när jag öpnnade porten och hon kände den isande kylan men nej då! Jag har varit orolig och gått och letat och ropat efter henne. Sen igår kl 23 tänkte jag att jag skulle ropa innan jag gick och la mig och då kom hon! Hon var varm och luktade lite bensin. Hängt i ett garage kanske? Hon var jättehungrig lilla gumman också.

Det är för övrig supervarmt på mitt rum här på jobbet. Nä, jag klagar inte men jag känner att mina kinder kokar. Sen att det är dags för "tjejveckan" också gör inte saken bättre. Det tänkte jag på igår också. Jag kollade på "click" en superdålig film med gaphalsen Adam Sandler. Jag grät stundvis. Meh! Hormoner är allt lite jobbiga!


 Skitfilm


Idag var det info ang frisktandvård. Jag är fortfarande vääääldigt skeptisk.

Nu ska jag käka lunch!

Fredag 8/1-10

Snart är det fika och sen efter fikat bara 2 patienter. Och vad händer sen? Jo, det är helg!
På måndag ska vi få info ang nya frisktandvården. Jag tycker att det verkar vara krångligt. De säger att det ska vara heeelt annorlunda än abbonemangstandvård. Jag är skeptisk. Det verkar vara huur många olika premiegrupper som helst. Meningen är att utefter status och riskbedömning så ska datorn själv räkna ut premiegrupp. Det är jag också skeptisk till. Vi kan ju inte ens skriva ut us-protokoll och det påstod de att det skulle bli sååå lätt med nya versionen av vårt datorsystem. Nämen, det kanske blir bra =p

Imorse var det riktigt kallt. Ahh, det riktigt bet till i kinderna =) Jag som skulle vilja ta en långpromme idag eller i helgen. Har kläder att ta på mig men det känns ändå som man kommer frysa.



Nu fika!

Gäsp

Ja, jag sitter här på jobbet och gäspar. Känner mig trött. Idag är det första veckan som jag jobbar heltid här i Västerhaninge. Jag saknar Jordbro.
Igår var jag duktig och städade hela lgh! Skönt! Man,eller jag iaf, är så att jag blir helt slut av att komma hem och det är stökigt. Kände inte alls för att städa men det var bara att sätta igång och vips så var det gjort! Måste även tvätta. Jag har inte tvättat på flera veckor nu. Kommer inte ens hinna tvätta allt på de timmarna man får i tvättstugan. 
Imorgon är det fredag! Jippie! Något positivt måste jag ju komma med i det här inlägget också ;).


  

2010

Ja, nu är det då 2010. Nyår var lugnt för min del. Drack inte så mkt och var pigg och fresh, vuxenpoäng! Nämen orsaken var väl helt enkelt att jag har ett kontrollbehov. Vill ju inte ligga däckad när det är massa folk hemma hos en, skulle ju kännas sådär. Jag och Fred fixade hela dagen så att middagen och festen skulle kunna genomföras utan större missöden. Jag gillar planering. Utan planering blir jag stressad. En stressad Milla= PMS/arg/dumförklarande/tjurig/suckande Milla.
Min favvojulklapp är fotbadet som jag fick av Tulle. Så skönt!
Nämen om man skulle ta och jobba lite då!

I love!

RSS 2.0