Raggning av våffeljärn mm...

Idag tyckte Ellie att vi skulle gå upp kl 7. Hon brukar iaf sova en timme till ,men inte idag. Kände mig dock utsövd och hade absolut inga problem att hasa mig upp. Jag var helt slut igår och gick och la mig vid sisådär 21. Jag och Ellie tog en promenad till Willys och sedan hem till min farmor. Mkt trevligt att träffa krutrussinet. Från farmor fick jag med mig ett våffeljärn som jag ska använda på fredag. För då är det ju våffeldagen! Mums!

Jag och Ellie travade sedan hem igen och fixade till kladdkaka så att vi skulle ha något att bjuda på när fina Johanna kom på besök. Ellie fick fiiina presenter. Även modern fick presenter. Det uppskattas verkligen! Tack gumman! Ja, efter att Johanna åkt iväg så käkade jag och Fred middag och sedan övningskörde vi. Det går helt ok. Jag kan ju köra, måste bara få in en bra rutin i det. Mer självsäkerhet. Jag kommer inte ens ihåg när jag körde senast. Då var jag gravid och förvirrad. Det gick SKITDÅLIGT.

Efter turen med bilen blev Ellie på superdåligt humör. Inget hjälpte. Hon var otröstlig. När jag försökte amma henne, för femtioelfte gången spydde hon ner sig själv och mig. Efter det blev hon glad igen. Jag badade lillan och masserade henne. Efter lite mat somnade hon som en stock och sover fortfarande. Hon är så duktig vår tjej!

Nu ska jag borsta tänderna och sedan lägga mig!

Träningsdagbok

22/3-11
500 situps
1 mil på löpbandet
2 timmars promenad

23/3-11
500 situps
1 mil på löpbandet
1 timmes promenad

Dags för massage! Ellie är dock mest intre...

foto0254 (MMS)

Dags för massage! Ellie är dock mest intresserad av tv:n.


Myser i vårsolen med dottern. Härligt!

foto0250 (MMS)

Myser i vårsolen med dottern. Härligt!


En ny vecka är här

Ocj så är det måndag igen! Dagarna flyger förbi. Ja, jag vet att jag har tjatat om det tidigare men det är helt sjuk hur snabbt det går nu för tiden.
Helgen var inte alls bra. Var helt slut. Det jobbiga och tråkiga var att det var hur fint väder som helst. Soligt och härligt. Men jag gick inte ut på promenad. Känns skit när jag inte orkar mig ut pga trötthet. Idag däremot gick jag och Ellie på promenad. I grått och tråkigt väder. Sisådär roligt.
Ellisen har somnat för ett tag sedan. Det är verkligen skönt att sitta själv. Lite egentid. Det är inte att hon är "jobbig" men att ALDRIG få vara själv är lite påfrestande.


Träning

20/3-11
1 mil powerwalk på löpbandet
500 situps

21/3-11
1 mil powewalk på bandet
500 situps
1,5 timmes promenad

Träning

18/3-11
1 mil powerwalk på bandet.
500 situps.
2 timmar promenad.

19/3-11
500 situps.
1 mil powerwalk på bandet.

Snart sjuk?

Jag är helt sluuut. Blev det på eftermiddagen, precis som igår men igår blev jag pigg på kvällen efter jag fått i mig mat. Orkar ingenting. Ellis var riktigt trött och tjurig när min trötthet slog till. Kände mig så orkeslös att jag inte orkade ta upp henne. Självklart gör ju Fred det då men ibland är det faktiskt bara lite mammagos som gäller. Det var alltså bara att trava fram och tillbaka med Ellisen i famnen. Trodde jag skulle svimma. Det är läskigt att vara så trött, tänk om jag tappar henne. Ja, usch.
Har sovit sådär i natt. Jag är var dock helt slut. Vaknade av att jag var törstig, tog mitt glas med vatten och plötsligt vaknar jag av att det blir blött i sängen och att Ellie skriker. Jag hade somnat och hällt ut vattnet i sängen. Förstod det inte först utan trodde att Ellies blöja hade läckt. Ja, jag är verkligen trött och hoppas att jag får bättre inatt. Min hals börjar kännas lite också. Hoppas inte att jag håller på att bli sjuk nu.

Äntligen har jag skickat iväg Ellies alla ...

foto0245 (MMS)

Äntligen har jag skickat iväg Ellies alla namn till skatteverket. Ellie Gunilla Michaela Anderssén heter hon.


Jag älskar den här synen! Det är så skönt ...

foto0244 (MMS)

Jag älskar den här synen! Det är så skönt att ha matlådor i frysen när man är trött eller slö och inte orkar laga mat. Jag äter för övrigt som en häst, jag åt halva stora formen med makaronipudding själv.


Hunnit med en del idag också

Och det känns så skönt! Har ju gjort det vanliga på morgonen, mata Ellie och äta frukost. Gå på bandet och sen fixning av mig själv. Sen var vi ute på promenad. Kände verkligen inte för att gå ut men kände att det nog är bäst för Ellie. Hon sover så bra i vagnen. Sen självklart är det ju bra för mig själv också. Ett minus med promenaden. Jag tappade mina vantar i fuskläder! Jag älskar dem! Gick tillbaka hela vägen från affären men någon hade hunnit roffa åt sig dem från marken redan.

När vi kom hem förberedde jag matlagningen. Ja, som att skära lök och göra pannkaksmet. Man får passa på när Ellie är på bra humör. Sen myste jag och Ellie innan jag fortsatte med matlagningen. Medan det puttrade på i ugnen dammade jag av och dammsög jag hela lägenheten. Sen kom Fred hem och vi åt. Och nu har en till dag snart passerat. Helt sjukt vad snabbt det går!


17/3-11

1 mil på löpbandet
1 timmes promenad
500 situps

Dagens middag: makaronipudding/låda och så...

foto0241 (MMS)

Dagens middag: makaronipudding/låda och så har jag gjort crepes till fred. Mums!


Sjusovaren Ellie

Igår och i natt var jobbiga. Ellie var tjurig heeela dagen och på natten låg hon och bökade och gnällde så hon väckte mig hela tiden. Vuxna kan ju aldrig ta igen förlorad sömn men det kan bebisar. Det är vad vår tjej gjort idag. Sovit.

Jag har hunnit göra en del utan avbrott. Väldigt skönt. Som att laga mat. Annars måste man underhålla och ta upp henne samtidigt som man rör i grytorna.

Träningen fortsätter..

16/3-11
500 situps
1 mil powerwalk på löpbandet
2 timmars promenad

15/3-11
500 situps
1 mil på löpbandet
1 timmes promenad

Babymassage

Idag började mammagruppen. Var superkul att träffa andra "i samma situation". Ellie var älst, sisådär 1 månad och det syntes. Vad stor hon har blivit vår tjej! Hon var mer med och pratade och log, de andra bebisarna hade inte kommit dit än. Vi lärde oss babymassage på träffen. Mysigt!

Träning 14/3-11

1 mil powerwalk på bandet.
500 situps.

13/3-11

Dagens träning:
500 situps
1 mil på löpbandet
En promme med vagnen och Ellie såklart på ca 1 timme

Många som kommit på besök...

idag. Först var Carl och Fia här. Mkt trevligt. Sen kom Ellies farfar med familj. Har blivit en del fikande idag. Gjorde smulpaj med björnbär,hallon och jordgubbar. Mumsigt!

Nu har dottern somnat och jag ska värma lite bär och äta lite mörkchoklad. Det är ju faktiskt lördag!

Träningsdagboken fortsätter

11/3-11
1 mil powerwalk på löpbandet.
2 timmars promenad i det vackra vädret! Härligt!
500 situps.

12/3-11
1 mil powerwalk
1 timmes promenad
500 situps

Lördagsmys med min största kärlek!

foto0238 (MMS)

Lördagsmys med min största kärlek!


I väntan på maten..

så sitter jag och Ellie här. Fred är på pizzan, ska bli sååå gott! Idag har jag städat lite, tvättat och hälsat på min farmor. Mkt trevlig fredag. Oj, nu är Ellie trött och arg så jag ska vanka lite fram och tillbaka med henne.
Hej hopp!

10/3-11

Dagens träning:

1 mil powerwalk på löpbandet.
1 timmes promenad.
500 situps.

BM vs BVC

Är helt slut nu känner jag när jag satte mig ner. Idag så har jag varit hos barnmorskan på efterkontroll. Jag kom på hur mkt jag tycker om bm Maria, till skillnad från bvc-sköterskan. Det är inte något fel på henne men det blir så många missförstånd som gör att jag tycker att det är svårt att prata med henne. Det flyter inte..eller hur jag ska förklara.


Så har den här dagen passerat

Vi vaknade vid 7:40 idag. Jag fixade med frukost, gjorde Ellie klar för dagen och sedan amning i soffan. Gick på löpbandet, fixade mig själv och sen tog vi en långpromenad. Ellie som hela vägen. När vi kom hem så hängde jag tvätt och satt lite vid datorn. Sedan var det dags för matlagning. Idag blev det ärtsoppa och varma mackor. Inget avancerat.

Dagens träning:
1 mil powerwalk på löpbandet.
Promenad på 2 timmar.
500 situps

Ute på promenad. Härligt!

foto0234 (MMS)

Ute på promenad. Härligt!


Träning 8/3-11

11,1 km på löpbandet.
Promenad i solen med en arg och tjurig Ellie på 1 timme.
500 situps.

NU väntar sängen!

Efterkontroll

Har precis ringt min barnmorska och bokat in efterkontroll på torsdag 10/3 kl 14:30. Känns skönt att få det gjort, att se att "allt" är som det ska. Kanske säger Maria att det är ok att börja träna friskis, jag hoppas på det iaf! Jag längtar till friskis!

Träningen

Jag tänkte att jag ska börja skriva vad och hur mkt jag tränar för att helt enkelt hålla lite koll.
Jag har ju rört mig och promenerat redan från första början med barnvagnen men nu har jag börjat använda löpbandet och göra situps. Jag har inte fått klartecken att börja "hoppa" än, så friskis är uteslutet och då vågar jag ju inte springa heller. Så jag powerwalkar "kan man skriva så?".

Måndagens träning:
10,1 km på löpbandet.
500 situps.
1,5 timmes promenad med Ellie.

Egentid

Sitter här vid datorn, själv. Det är väldigt skönt. Lillan och Fred ligger båda och sover. Ellie har verkligen blivit duktig på att sova, kämpar emot lite vid försök till läggning av mamman men ger sig efter ett tag. Jag älskar rutiner och vill få in bra sovrutiner redan från början. Det är något jag är lite orolig över när Fred ska vara hemma, han är lite tvärtom. Det märks också väldigt tydligt att hon äter och blir nöjd, och då självklart kan sova längre perioder men den stora skillnaden är att hon inte vill ligga vid bröstet heeela tiden.

Kollade på nya dokumentärserien "en unge i minuten" nu ikväll. Tycker det var intressant att se, nu när man själv har genomgått en förlossning. Gav en bra och riktig bild av hur det går till eg.


Veckan som varit...

Vecka 9 "sportlovsveckan" har bara svischat förbi. Det här gjorde jag/vi:

Måndag: Promenad med bebis. Slappdag.

Tisdag: Vi var på BVC på 2 mån-kontroll. Ellie spelade lite svåflörtad men "gled" igenom med bravör.

Onsdag: Bakade kladdkaka, frukostlimpor och ungspannkaka. Heléne och Tilda kom över på fika och det var riktigt trevligt att snacka med en annan vuxen.

Torsdag: Vid 9 dök Rebecca upp med sin Anders och Anders bror med sällskap på frukost innan de tog båten över till Gotland. Mamma och Agnes kom vid 12 och vi fikade och gick en sväng till Jysk och Coop.

Fredag: Städade och tog det bara lugnt.

Lördag: Promenad med dottern. Slappdag, plockade lite här och där. Följde med Fred och Roy och kollade när de åkte skridskor följt av soffhäng.

Söndag: Dag bestående av promenad med vår lilla familj, minus Tindra då. Vi lagade korvstroganoff tillsammans och kollade på film. Fått massage av älsklingen, skönt!

Nu väntar en ny vecka!


Nu vill jag börja träna ordentligt!!!!!

Jag vill komma tillbaka till min "normala" form nu! JA,NUUU!!!! Jah längtar efter mina wranglerjeans och att kunna ha tajta kläder. Känner mig väldigt tjurig och irriterad över det idag. Var länge sen jag kände mig attraktiv. Fred är verkligen världens bästa och ger mig komplimanger men JAG känner mig så jävla oattraktiv. Jag vill börja kunna köra hårt på friskis och få springa på mitt löpband. Ja, en lite skitdag idag alltså.

Det positiva med dagen har varit att det varit så vackert väder. Helt underbart och det kändes verkligen som vår! Jag och Fred tog en promenad med Ellie i det vackra vädret. Dottern har haft en toppendag också. Sovit ordentligt och varit på bra humör till skillnad från igår och inatt. Hon är ju världens lättaste så jag borde eg inte klaga men det är iaf skönt att hon verkar varit på topp idag. Hennes "jobbiga" natt bestod i att gny och sova lite oroligt. Inget stort alls men mamman som legat brevid har blivit väckt stup i kvarten av minsta ljud och är mkt trött idag. Det kunde varit mkt värre, hon är så lättsam som sagt vår lilla prinsessa.


Lördagsmys med Bridget Jones och choklad. ...

foto0230 (MMS)

Lördagsmys med Bridget Jones och choklad. Dottern ligger och sover brevid. Lyx!


5 mars 2011

Vilken härlig lördag! Solen skiner och asfaltet uppenbarar sig mer och mer. Jag och Ellie har varit ute på promenad i det härliga vädret medan pappan i hemmet fixar med sin trumma. Jag har även gått igenom Ellies garderob och tagit upp de kläderna hon inte kan ha på vinden. BB-väskan har också stått halvt uppackad med tidningar och kortlek blandannat kvar i lillans rum i två månader men nu är den äntligen väck! Nu har jag en trött och tjurig fröken här som ska sova lite.

Myser med mina tjejer.

foto0228 (MMS)

Myser med mina tjejer.


Godmorgon! En härlig och solig dag!

foto0227 (MMS)

Godmorgon! En härlig och solig dag!


Livet som mamma...so far..

Ja, jag har varit helt värdelös att uppdatera. Men det är lite svårt att få tid, speciellt på kvällarna med en liten tjej som har jätteont i sin lilla mage. Men nu verkar det vara slut på det,peppar peppar! Jag tänkte på att lilla Ellie i lördags somnade redan vid 21 och skrek bara i ca 1 timme. Hon brukar ha sina perioder 21-23. Jag tänkte även på dagarna innan lördagen att det blivit liiite bättre. Hon var inte helt otröstlig utan lite moderskärlek gjorde stor inverkan. Och igår, 1 mars 2011 var den första kvällen hon inte skrek av magont. Tjohoo!!!

Ellie är nu 9 veckor och det första leendet "utan att man misstänkte att det var pga magen" kom när hon var 7 veckor gammal. Det är verkligen härligt att få kontakt. Kärleken till henne bara växer för var dag. Jag har varit lite orolig över min reaktion när hon kom till oss. Jag var ganska känslokall och tänkte "jahopp, en bebis", inte alls "åhh, mitt barn!" som jag trodde. Jag gråter när jag ser barn komma till världen på tv:n men när mitt egna barn kom så kom inga tårar. Det är verkligen så att man måste lära känna denna nya person som har kommit, jag trodde inte alls att det fungerade så. Jag kan ju inte säga att ALLA reagerar som jag men jag är helt övertygad om att jag absolut inte är ensam.

Det slår mig ibland att hon är MIN DOTTER, helt sjukt! Jag och Fred har skapat den här lilla tjockisen som ler och söker kontakt. Helt otroligt!

Vi har nog en lätt liten tjej. Jag hinner med mkt på dagarna. Det är positivt. Jag var lite inställd på att inte alls ha någon egentid. Jag är verkligen glad över att få det. Det behövs. Ja, vissa dagar är man glad över att få gå på toa själv.

Det är inte alls som jag trodde. Vad det nu var jag trodde eg att bli mamma men det är bara positivt. Vissa dagar är man trött och tjurig men det får vara så. Vi har världens finaste tjej hos oss.

RSS 2.0