Besök i västerhaninge

Idag åkte jag, Ellie och mamma till mormor. Min mormor är nästan den enda som inte träffat Ellie, hon ringde inte ens när Ellie hade kommit till världen. Mkt märkligt tycker jag. Men som sagt, idag åkte vi dit. Det var väldigt trevligt och Ellisen fick fina kläder. Lillan var på ett riktigt toppenhumör också trots brist på sömn och mat. Det var så mkt att upptäcka tyckte hon, inte tid att äta eller sova då.

Natten var toppen! Ellie somnade som vanligt vid 20:30 och vaknade inte förrän 05:00, då jag körde in flarran med välling och hon sov vidare till 8. Så länge har inte jag fått sova i ett kör på mkt lääänge. Lyx!


Dagens inköp

När jag var på IKEA så kunde jag inte köpa barngrindar för trappan, blir ju liiite jobbigt att försöka frakta på buss och tåg. Så idag beställde jag hem det istället. Jag har frågat Fred om vi kan ta en sväng förbi IKEA men bara man nämner namnet blir han irriterad.


En ÄNNU tröttare liten Ellie idag

Idag har det gått som en dans med rutinhållningen! Nu är Ellie trött och somnar nästintill av sig själv vid alla sovtillfällen. Nu på kvällen när jag la ner henne i sin säng för natten så slockande hon direkt utan att gråta eller gnälla. Weiii!!!

Idag har jag spinnat också! Så skönt! När Ellie sov så har jag även passat på att gå lite på löpbandet. Så idag känner jag mig nöjd med träningen faktiskt.

En trött liten Ellie

Idag har lillan varit trött och kinkig heeela dagen. Hon har sovit helt ok men stackaren var ändå trött. Jag kör ju en liten lightversion av "sova hela natten" metoden och tydligen innan det vänder så är de helt slut och trötta. Hoppas att hon kan börja sova hela långa natten någon gång!

Jag tänkte gå på babycafé med Ellie idag men pga hennes humör eller mer brist på ork "för hennes del" så struntade jag i det. Vi gick och handlade istället på morgonen och sedan mötte vi mamma och gick hem då Ellie skulle käka lunch. Jag passade på att sätta upp en lampa i vår trapp när gullungen sov middag. Jag stör mig verkligen på att det är en svart sladd till en vit lampa. Inte ok. Lampan kom också utan stickpropp så jag var tvungen att köpa det idag och mecka lite. Jag klarade det utan att behöva kolla upp på internet hur man ska koppla eg. Är inte så dum alltså.

Nu på kvällen har lillan sugit i sig allt som funnits i nappflaskan. Först vatten och sedan fullkornsvälling. Vår duktiga tjej!

Snart ny vecka

Och så var den här veckan snart slut och en ny kommer. I natt sov Ellie riktigt bra. Hon vaknade och grät två gånger. Då gick jag bara in och la handen på henne och hon somnade om. Hon börjar också somna om av sig själv när hon vaknar till, det känns så bra! Jag och Ellie har varit ute på promenad idag. Det var riktigt skönt. Jag och Fia var även och tränade mixpass "pump+spinning", jag känner mig skönt slut i kroppen.
Ellie har inte ammat något alls idag heller. Det känns lite spänt nu men jag överlever.

Kolla vem som börjar använda napp vid 8 må...

foto0387 (MMS)

Kolla vem som börjar använda napp vid 8 månaders ålder!


Musik på lördagen

Sitter här på övervåningen och utanför i allrummet spelar och sjunger Fred och co. Dottern sover. Idag har det gått skit med rutinhållningen. Känns inte alls bra. Fan fan fan! Orsaken är att vi har varit på äventyr och Ellie har helt enkelt inte fått eller kunnat komma till ro. Vi var bland annat nere i hamnen, det var skärgårdsdag/föreningsdag idag. Vi gick också hem till Freds farmor och fikade. Efter mellis för Ellisens del så tog vi bilen till Farsta för middag hos Freds pappa med familj. Supertrevligt! Men Ellie gick ju som sagt på högvarv och ville INTE sova ELLER äta särskilt bra.
Natten var jobbig också. Ellie sov från 20:30 till 00:00 och efter det vaknade hon 1 gång i timmen fram till 8. Något positivt är att hon somnade om direkt jag kom in i hennes rum så jag behövde inte lugna eller vyssja "stavas så?" länge.

Jag körde även bil till och från Farsta, gick ok.


Ellie kämpar

Vilken natt det var! Ellie vaknade så många gånger att jag tappade räkning. Hon har även varit trött och tjurig idag. Något positivt är att hon äter så bra! Blir förvånad när jag fixar mat till henne och tänker "oj, det där blev nog för mkt" men hon bara gapar och gapar. Min duktiga älskade lilla tjej.

Jag ska gå och lägga mig nu. Måste passa på!

Städ, rutiner och pump

Idag städade jag och Ellisen lägenheten. Och vet ni vad? Hon skrek inte och var inte rädd för dammsugaren! Tjoho! Vi tog det lugnt idag. Jag vill få in rutinerna och idag var det motstånd vid alla sovstunder men gissa vem som gick segrande ur fajten? JAG! Det är så skönt när man märker att hon lugnar ner sig och somnar, att det man gör faktiskt ger resultat.

Hon har käkat väldigt duktigt idag. Jag blir verkligen stolt när hon öppnar munnen när skeden närmar sig. Det har ju verkligen inte funnits något intresse innan och nu är det helt annorlunda. Det är så skönt!

Tränade pump med Fia idag också. Nästa gång måste jag lägga på lite mer vid vissa lyft. Men nu vet jag ju det.

Svår fotad dotter med ny höstjacka. Lite s...

foto0385 (MMS)

Svår fotad dotter med ny höstjacka. Lite stor? Ja, än så länge!


Ellies mat och sovschema!

foto0383 (MMS)

Ellies mat och sovschema!


Dagens middag: makaronipudding!

foto0382 (MMS)

Dagens middag: makaronipudding!


Första spinningpasset på 1,5 år

OJ OJO OJ! Jag svettades som en gris. Skönt! Jag älskar det! Men jag är ju så otränad, inte alls ok. När jag spinnade regelbundet brukade jag springa på löpband efter OCH ta ett jympapass. Det var INTE igår. Nä, nu när Ellie ska få in bra rutiner och kan äta annat så ska morsan komma i form!


Mat och sovrutiner

Nu när Ellie verkar ha börjat käka annat än bröstmjölk så vill jag få in bra rutiner gällande mat och sömn. Började igår lite smått och idag drog jag igång på riktigt. Ellie är missnöjd över att mamma ta kommandot, eller mer förvånad och smått förvirrad.

Jag har börjat med den risade OCH rosade metoden "sova hela natten". Det gäller helt enkelt att gå efter ett schema över mat och sovtider, varje dag samma sak. På natten ska barnet inte heller få mat utan man ska genom sk klapp/buff i rumpan få barnet att somna om då det vaknar på natten. "På natten ska man sova,det gör alla". Summan alltså; proppa barnet med mat vid mattiderna och vara hård när det ska sovas. Tydligen ska det ta ca 4 dagar innan barnet förstår vad som gäller. Dessa dagar brukar vara jobbiga, jag är redan slut.


Får man gå och lägga sig vid 23 på en lördag?

Jag tänkte iaf. gå och lägga mig snart. Är trött och Ellisen sover så då gäller det att passa på. Idag har vi firat Agnes som fyllde 15 år. Hipp hipp hurra! Efter lunch och fika åkte jag och min lilla familj och handlade till middagen. Vi hade över Freds farmor och Roy. Det bjöds på sparris-baconrullar, köttfärslimpa,potatis brunsås,lingonsylt och sallad. Till efterätt hade jag slängt ihop en kladdkaka. Detta avnjöts tillsammans med lite bär och grädde.

Ellie har fortsatt sin matresa idag. Hon har käkat gröt+fruktmos, ris och kyckling och varvat med lite majskrokar och vällning. Ja, inte på samma gång då utan under hela dagen. Det är verkligen kul att se att hon tycker att det är gott! Det gick faktiskt hela 9 timmar mellan amningstillfällena idag. Halleluja!

Operation mat

Nu ska Ellie börja käka! Tycker jag iaf. Idag har hon faktiskt varit riktigt duktig och provat lite nytt; majskrokar och frukmos med ris är mumsigt tycker hon. Tidigare tänkte jag att jag ANSOLUT INTE skulle ge henne "de där majskrokarna" eller något sött men nu är jag överlycklig bara hon får i sig något annat än bröstmjölk.

Igår tog jag och Ellie en sväng till IKEA. Jag köpte lite skålar och skedar till Ellisen men också säkerhetsprylar. Ja, lock för kontakter och hörnskydd bland annat.

Idag har jag och Ellie varit och hälsat på hos Simon och Oskar. Ellie skötte sig väldigt bra förutom när hon nöp och rev lilla stackars Oskar.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa!

Fikar med mamma på ikea! Kul ställe det här!

foto0381 (MMS)

Fikar med mamma på ikea! Kul ställe det här!


Kommer kännas imorgon

Idag var jag på "pump", alltså skivstång. Jag hade absolut inte mkt vikter på men musklerna skakade ändå. Imorgon kommer jag inte kunna gå. Skönt ändå tycker jag. Det var länge sen jag kände mig såhär trött och slut efter träning. Jag kommer sova inatt, hoppas Ellie också kommer det bara.

Idag gick jag och Ellie promenad. Gungade lite här och där. Handlade lite, bland annat mat till Ellisen. Idag åt hon ris och kyckling. Någon tesked gick allt ner! Vi lagade mat ihop också, jag och Ellie. Det blev ris och korvstroganoff.

Vagnen är här också. Tjohoo!

Fixa hemmadag

Elliepellie vaknade stup i kvarten i natt. Superjobbigt. Vid 7:30 känner jag att jag ligger i något blött. Elliebajs+bröstmjölk, fresh! Det var bara att kasta in sängkläderna i tvättmaskinen och gå och duscha. Jag och lillan tog en kort promenad på ca 1 timme och var och handlade bland annat. Jag kände mig som en levande död så det var skönt att komma hem och lägga sig i soffan. Ellie somnade men jag blev klarvaken. Varför är det så?

Jag har gjort i ordning på vinden. Fred har en dålig ovana att kasta upp saker medan jag vill ha det lite prydligt. Jag hittade även Freds bebisbok idag. Kul att se likheterna med Ellie!

Gick igenom Ellies garderob, det är verkligen mkt som hon vuxit ur nu! Gumman har ju börjat ställa sig upp så jag sänkte hennes säng för att förebygga olycka.


Obs! Jag längtar verkligen efter den nya vagnen! Vill ha den nu!

Tiden går...




alldelles för snabbt. Har suttit och laddat upp foton som jag ska framkalla och bland annat sätta in i Ellies bok. Här är några:
 Julafton 2010, bara 5 dagar innan Ellie gjorde entré

 Huddinge 29/12-10 kl 3. Har precis blivit inskriven.

 Ellie har precis kommit.

 En stolt men lite orolig pappa.

 Första badet.

 Lillan var så liten!

 Första påsken.

 Mys med pappa på midsommar.

 Njutit av sommaren

 Mammamys.

 Har blivit stor och kan sitta.

Och börjat äta smått.

Middagen puttar på spisen. Idag blir det c...

foto0372 (MMS)

Middagen puttar på spisen. Idag blir det chili con carne med ris.


Inte hänt..

så mkt idag. Jag och Ellie har varit ute på promenad och lekt och gungat. Det är verkligen roligt att hon börjar uppskatta att vara ute och röra sig och leka lite smått. Det är ju faktiskt inte så superroligt med en bebis som bara ligger platt på ryggen. Nu kan hon krypa helt och hållet också. I fredags kröp hon fram till mig och ville komma upp. Hon är så duktig!


På dagens meny: Raggmunk och pannbiff.

foto0370 (MMS)

På dagens meny: Raggmunk och pannbiff.


Heldag med dottern

Har lagt dottern i sin egen säng. Undrar hur länge hon kommer sova tills det är dags att hämta.
Middagen hos Fia och Karl var utsökt igår. Mkt trevligt! Ellie var lite svår att natta men somnade till slut i deras säng och sov i 3 timmar i sträck! Kanske inte verkar mkt men nu sover ju lillan så oroligt på nätterna så jag blir orolig när hon inte vaknar stup i kvarten. Att hon sov så bra fast hon inte var hemma var ju också toppen!

Idag har jag och Ellie gjort Nynäs. Vi har gått hit och dit,kors och tvärs. Vi var ute i över 4 timmar. Var väldigt konstigt väder bara, ibland kallt och blåsigt och ibland riktigt varmt.

Nu väntar sängen!

Dagens middag: lasagne

foto0368 (MMS)

Dagens middag: lasagne


Söndagspromenad med lillan.

foto0366 (MMS)

Söndagspromenad med lillan.


Här vankas det lite ferre!

foto0365 (MMS)

Här vankas det lite ferre!


13/8-11

Har precis vaknat efter lite sovstund med Ellie. Hon sover fortfarande. Ellie har verkligen blivit orolig på natten nuförtiden. Hon vaknar 1 gång i timmen och vill ha tutte. Precis som när hon var nykläckt. Idag har jag och familjen varit på lite promenad. Köpt en blomma till Fia och Karl som bjuder på middag ikväll och sen tog vi en sväng till Freds farmor också. Riktigt härligt väder idag!

Nä, nu kallar duschen! Måste ju få på ansiktet till middagen!

Godnatt! Nu ska jag lägga mig och sniffa p...

foto0362 (MMS)

Godnatt! Nu ska jag lägga mig och sniffa på den här skönheten. Sen sömn.


Ny vagn

Nu är det gjort! Jag har klickat hem en ny vagn till lillan. Är riktigt trött på vår närvarande. Den är super med liggdelen och babyskyddet men INTE sittdelen. Den blir alldeles för låg och man får inte in något i korgen under.

Har gått och suktat efter en brio sing ett tag men det blev faktiskt en britax b dual 4 istället.

Den ser ut såhär:


Bilden lånad ifrån: Gobaby.se

Väntar på bussen. Idag ska jag åka till mo...

foto0360 (MMS)

Väntar på bussen. Idag ska jag åka till mormor!


MIN tid

Dottern somnade för 20 minuter sedan. Skönt! Hon fick lite välling idag på kvällen som hon tyckte var riktigt intressant. Hon tyckte dock att "flödet" i flarran var för segt så jag tog bort "nappen" och så fick hon dricka rakt ur. Tur att hon bara hade blöja.

Idag har hon ätit en del annat än bröstmjölk. Fick lite gröt till frukost, Fred gav henne majs&potatis till middag och nu lite välling på kvällen. Det tar sig!

Nu på kvällen var jag ute och gick. Själv. Hemma gallskrek Ellie och Fred var helt slut när jag kom hem. Jag får verkligen dåligt samvete. Ja, jag vet. Jag SKA INTE känna så men jag känner mig som en elak mamma och flickvän.

Nä, nu ska jag fixa mig och sova!

Ellie är bossen

Ja, Ellie tyckte att vi skulle vara uppe till 00 i natt och sen tyckte hon att vi skulle gå upp och vara pigga och glada vid 9. Hon sover verkligen oroligt och natten har bestått i att gå fram och tillbaka med henne till hennes säng. Hämta,amma,lämna och sen om igen. Jag är verkligen trött idag!

Höstväder

Idag är det riktigt pissväder. Regn och rusk. När jag tittade ut imorse tänkte jag "höst", rusk och löv som börjar skifta i gult. Inte än! Jag vill att det fortfarande ska vara sommar!

Igår var jag och Ellie på lite fest hos Karl och Fia. Mkt trevligt att sitta på balkan och snacka skit. Jag satt med bara armar och frös inte. Stjärnklar fin kväll. Inatt kom även Fred hem.

Vad Fred fick när han fyllde år? Pengar ti...

foto0357 (MMS)

Vad Fred fick när han fyllde år? Pengar till den här. Han vill nog starta ett band med Ellisen. Vem mer vill vara med?


En till kaffe på det!

Dottern sover sin förmiddagslur och jag sitter och klunkar kaffe. Idag blev jag och Ellie väckta av sms från Fred. Stackaren sover ju illa där i tältet i Uppsala och verkar gå upp med tuppen. Borde eg hoppa in i duschen nu när dottern sussar men känner absolut inte för att stressa. Idag är det en slödag.

Nu, mer kaffe!

Jessica och Linus

Idag tog jag och Ellie bussen till landet "Sorunda" för visit hos Jessica och Linus. Ellie tyckte att det var både kul och intressant att åka buss. Flörtade, skattade, käkade lite och sov. Jessica kom med ett bra tips; att blanda gröt med någon fruktpuré. Ellie äter inte supermkt men mer än tidigare. Idag har hon käkat mangopuré som mellanmål innan avfärd, gröt+päronmangopuré som Jessica bjöd på och gröt+mangopuré till middag. Jag vill verkligen att lillan sover gott heeela natten nu. Hon somnade vid 19 och har vaknat 2ggr och varit lite orolig. Men som sagt, hoppas hon sover en hel natt!


Gungar hemma hos Linus! Kul!

foto0352 (MMS)

Gungar hemma hos Linus! Kul!


Jag åker buss för första gången! Mkt intre...

foto0351 (MMS)

Jag åker buss för första gången! Mkt intressant!


Lugn

Sitter med en kopp te i en mörk och tyyyst lägenhet. Lyx! Dottern har varit ett mönsterbarn idag. Jag började dagen med att städa toaletterna. Sen vaknade Ellie och Fred vid 11. Vi åt frukost tillsammans och sen började Fred packa inför uppsala reggaefestival. Rille kom och hämtade honom vid 13. Tycker om jag ska vara helt ärlig att det är skönt att han åkte iväg. Skönt att få vara lite själv, ja, med Ellie då. Jag drog igång en tvättmaskin och sen gick jag och Ellie på promenad. Hon sov under halva promenaden och när hon var vaken var hon helt nöjd och glad över att åka vagn. HALLELUJA!! Jag och dottern handlade lite på willys och begav oss sen hemåt. Syster kom över och vi grillade. Mums!

Och nu till dagens andra hallelujamoment! Ellie åt något annat än bröstmjölk!!
Ja, det har varit en riktig toppendag!

Äntligen! Något Ellie gillar att äta. Mang...

foto0347 (MMS)

Äntligen! Något Ellie gillar att äta. Mangopuré!!


Update

Idag fyller Fred 30 år!! Hipp hipp hurra! Det blir en lugn dag. Vi hade ferre för Fred i lördags. Faaan, vad mkt jobb det är inför en fest. Dottern var också på högvarv av all uppståndelse i lördags och somnade inte förrän vid midnatt. Alltså, jag fick inte sitta och njuta förrän vid den tiden. Självklart tog Fred henne under kvällen men då var jag tvungen att göra annat.

Idag ska vi till Freds mormor på middag. Skönt att bli bortbjuden!

Nä, nu måste jag fixa mig. Dottern sover och då får man passa på!

Pannkakstårta till familjens 30 åring!

foto0343 (MMS)

Pannkakstårta till familjens 30 åring!


RSS 2.0