Underbar dag

Idag jobbade jag bara 7.30-11. Riktigt skönt att få tillfälle att åka ut på sjön och njuta av vädret. Jag har verkligen kännt mig sliten och det var riktigt skönt att bara jobba halvdag. Vi var ute på sjön, som ni nog har förstått redan. Var riktigt varmt och härligt. Badade två gånger, var svinkallt! Jag har faktiskt inte bränt mig heller, trots min ljusa hudtyp. Är verkligen jobbigt att vara så ljus och hela tiden behöva tänka på att inte bränna sig. Det som gjorde att jag inte brände mig idag var solskydd, en keps och en vit skjorta.

Jag har verkligen varit trött, sliten och haft kort stubin på senaste tiden. Inte så lätt för min omgivining kanske. Jag hoppas att jag blir på lite bättre humör snart. Har verkligen varit ett så kallat "mensbarn", men vad ska jag göra?. Mina hormoner spelar mig ett spratt.

Varför är det så "hippt" att umgås med homosexuella?

Ja, just nu på femman är det ett så kallat gay-tema. Ja, jag vet att det snart är dags för gaypride men det har ju blivit så uppblåst det här året. Det verkar även vara "coolt" att titta på pridefestivalen. Alla verkar vilja gå. Jag har verkligen inte något emot homosexuella. Alla får älska och ha sex med vem de nu vill och könet betyder ju ingenting. Men det verkar vara inne att ha en "bögkompis" tillexempel. Är de så få så att man anser sig cool för att vara kompis med dem? Ett sådant exempel är två av min systers kompisar. De slåss nästan om dem, och ingen annan får prata med deras "bögkompis". Är det bara jag som tycker att det är väldigt töntigt? Självklart "får" man vara kompis med vem de nu vill men om det enda kriteriet verkar vara deras sexuella läggning så börjar  jag undra.

Annars har dagen varit bra. Beställde varor helt själv för första gången. Vi får se vad som kommer på torsdag, det kan bli intressant. Har som de flesta kvällar tränat lite. Idag blev det samma träning som igår. Känns skönt.

Ska föna håret nu sen är det sängen som gäller!



Wanna be my friend?

Stressig dag på konsum

Idag har det varit så mycket folk på konsum! Jag har precis hunnit göra allt ska ska göra med brödet. Imorgon ska jag hinna beställa också så jag hoppas att det blir lite lugnare. Imorse var jag riktigt trött och sliten när jag vaknade. Hade riktigt stora påsar under ögonen, undrade om jag verkligen skulle våga mig till jobbet. På grund av hur trött jag var imorse så ska jag snart bege mig till sängen. Brukar ju gå och lägga mig vid 00-01 tiden sådär. Inte så bra när man börjar 7.30. Grejen är att jag blir pigg på kvällarna. Orsaken är nog träningen, och ikväll var dt inget undantag. 1000 situps och träning av lår och rumpa. Känner mig dock fortfarande uppblåst. Som jag skrev igår så hatar jag verkligen den känslan. 

"Nördfamiljen" kom hem precis också. Jag har skrivit om dem förut med skitungar som bara skriker i porten och föräldrar som inte säger någonting. Precis när jag skulle hoppa in i duschen så hörde jag deras välkända gallskrik. Har verkligen varit skönt när de har varit på semester.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite
 Fick boken av min praktikplats

Vill gå på friskispass!

Igår jobbade jag och hade lite fest på kvällen. En sak jag inte förstår är varför så många blir provocerade över att jag inte känner för att dricka alkohol och gå på krogen. Jag drack lite vin igår och idag känner jag mig uppblåst som en ballong. Jag hatar dagen efter. Jag blir ju sugen på allt som finns och proppar i mig massa skit. Känner verkligen för ett hårt träningspass på friskis! Har gjort mina 500 situps men det känns ju inte. Kommer nog dröja ett tag tills nästa fylla. Jag hatar ju som sagt att känna mig såhär. Jag har tvättat vilket känns riktigt skönt. Jag kommer inte ha ork till det den kommande veckan, ska jobba 6 dagar på raken. Min kära mor och syster var här idag också. Vi fikade och jag fick lite presenter. Jag gillar att fylla år! Är nyduschad och ska snart gå och lägga mig. Jobbar 7.30-17.15 imorgon.
Orbitrek Elite med dator
Funderar på att köpa en sån här. Vi har ju ett gym i källaren där den kan stå.


Dags att säga godnatt

Jag har tränat ikväll!! Känns så skönt! Jag tycker att det känns riktigt pinsamt att göra situps och träna rumpan när Fred är hemma. Så ikväll när han drog ut med Micke och Roy så har jag tränat ordentligt. Började med 800 situps, följt av träning av rumpa och lår. Sen körde jag mitt 30 min långa yoga pass. Efter det gjorde jag 500 situps till och Jenny, läs det här: Jag tränade ryggen!

Idag kastade jag och Fred ut det gamla matbordet och stolarna. Det blev så mycket mer plats i vardagsrummet. Imorgon ska jag ha brödet och kassan så det är dags att lägga sig nu.
Godnatt!


Ett tips. Köp inte matbordet jokkmokk på ikea. Det faller i delar rätt så snabbt. Idag kastade vi det äntligen.

Ledig

Sitter här och har precis skickat iväg ett mail till previa. Det är det företaget som jag ska gå till för min nyanställningsundersökning. Har även packat ner kameran som jag ska skicka iväg för att förhoppningsvis få fixad. Nu ska jag fixa mig! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag.  Det är ju inte så fint väder idag.

Födelsedag

Ja, igår fyllde jag år. Var en mkt bra dag som började med att jag jobbade 7.30-11. Skön tid! Efter jobbet kom Jenny till konsum och vi gick till Freds farmor och njöt av solen och åt glass. Efter mkt om och men så bestämde vi oss för att åka ut på sjön .Så laddade med hälsosallad, badkläder och solkräm drog vi ut. Var rätt så vågigt så idag har jag träningsvärk i skinkorna efter allt hoppande på vågorna med båten. Efter sjön så bjöd vi Rebecca och Jonas på mat, det blev lasagne och till efterrätt glassbåtar. Efter middagen gick vi ner i hamnen och spelade minigolf. Ja, ni läste rätt, jag spelade. Det gick åt skogen så det kommer inte inträffa på några år. Jag och syrran skulle egentligen på bio och se "Mamma mia" klockan 20 men den var utsåld så vi fick gå på klockan 22 istället. Filmen var bra, lite töntig men man blev glad och det var mkt bra musik! Började tidigt imorse så jag har varit trött hela dagen.

 Kommer inte inträffa på lååååång tid!       
 Nice music!   Jag älskar att bo vid havet på sommaren!

Dagens värsta kund:  Jag stängde min kassa för det är dags för lunch. Det var super struligt med rasterna idag, de nya sitter bara och vet inget om när det ska gå så jag blev lite sen till min lunch. Det var inga köer i de andra kasssorna men det kommer iallfall en man till min kassa och jag pekar på skylten och säger att jag har stängt kassan. På detta svarar han" Men vänd på skylten för nu står ju jag här!" Ett riktigt pucko! Jag tog inte bort skylten och ignorerade honom och sen gick han till en annan kassa.

Beställde för första gången idag. Hoppas att det gick bra! Känns lite spännande.

Efter jobbet

Har precis ätit mackor och kopplar av efter jobbet. Var helt ok att jobba, inte super stressigt vilket jag verkligen gillar. Annars kan jag bli otrevlig. Fred sitter här brevis mig och spelar gitarr. Om jag säger så här, "Den här låten har man ju hört ett x antal gånger förut'" så förstår ni nog hur roligt det är att höra den IGEN. Börjar 7.30 imorgon så det är dags att sova snart.

Kudden väntar!

Ringvägen

Idag har jag, Fred och Micke legat på ringvägen. Problemet är bara att de blir så rastlösa. Ska hoppa in i duschen, har sand överallt känns det som. Sedan bär det av till jobbet. Känns ok att jobba men självklart skulle jag ju vilja vara ledig. Fred är hos sin farmor nu för idag ska Freds pappa sjösätta båten. Äntligen. Bättre sent än aldrig, eller vad brukar man säga?


Jobb

Skulle egentligen vara ledig men jag är ju så jädra pengakåt just nu så det gjorde inget att jobba idag. Jag försöker att jobba så mycket som det går så att resan kan bli betald snart. Imorgon är det för övrigt lön! Tjohooo!!! Det är bara 9800 men det är bättre än csn iallafall.
Fred har varit duktig och köpt kakel idag. Det blev vitt avlångt kakel. Så snart är köket helt klart!

Muppigaste kunderna:
Ett gäng snorungar på 18-20 som lånat pappas båt och kommit till Nynäshamn. Riktigt puckade snobbar. Det började med att en tjej som inte kunde vänta skriker "Varför rör sig inte bandet!!" Jo, detta berodde på att bandet var fullt med varor så hon bildade istället ett berg av varor. De kastade även varor till andra sidan och ville "blippa" sina varor själv. Medan jag försökte slå in andra. Blev riktigt irriterad. Att det finns sådana korkade människor!!!! Världen skulle klara sig bra utan dem.

Wannabe young kund: En man på 30-35 som undrar om vi har tändvätska. Vilket vi inte har så jag ger honom vägbeskrivning till Shell. Då svarar han "cool" flera gånger. Vem säger så? Även fel böjt! Han upprepade "cool" flera gånger när jag beskrev.



Den 3:e december drar vi till Mauritius!

Städat och stått i

Idag har jag jobbat. Kändes riktigt bra och för en gångs skull ha mycket att göra men ändå tycka om det. Att inte vara för stressad och inte heller sitta och glo och vänta på att tiden ska gå. När jag kom hem städade jag. Det behövdes verkligen. Nu ikväll har jag kollat på mtv:s "the real world" och tränat lite. Vilka intriger! Är ledig fram till tisdag klockan 16.30. Hoppas att det blir fint väder imorgon och på måndag så man kan hitta på nått roligt. Fred är och spelar minigolf och hänger med grabbsen. Orkade inte följa med. Jag har verkligen börjat uppskatta kvällarna. Att sitta uppe själv och inte behöva lyssna till hög musik som går om och om igen. Jag behöver verkligen tystnad vissa dagar, medan Fred inte kan leva utan musik och måste alltid ha på det.


Intrigmakarna i Sydney. Ser inte han längst ner ut som tagen från en skolkatalog från 90-talet?


http://www.youtube.com/watch?v=SJrdxhxqHLM

Är inte det här för härligt?  Jag tycker om låten, tro det eller ej. Melodifestivalen 1981..tror jag. Kenta kom sist.

Kvällens aktiviteter

Kommer precis ut från duschen. Så skönt att duscha. Har tränat mage, lår och rumpa samt provat på yogadvd:n jag fick hem med en tidining. Känns verkligen skönt efter träningen. Jag har varit rätt så slö på senast och endast tränat mage och haft riktigt dåligt samvete över det. Jag kände inte alls för det tidigare ikväll men så snart jag sätter igång så rullar det bara på. Jag gillar att träna när jag väl är igång helt enkelt.

Skulle också ha städat här hemma ikväll också men det får bli imorgon istället. Eller kanske på söndag. Den som lever får se!

Dagens träning:

*500 situps
*Tränat det här passet som jag gjort nu ett tag: http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200605/22/20060522154656_Icak832/20060522154656_Icak832.dbp.asp?iPageId=7
*Yoga efter dvd:n ca 30 min

Ska föna håret nu innan jag går och lägger mig. Börjar klockan 7.30 imorgon igen! Så först kudden och imorgon är det bröd och kassa som gäller!

Bra dag

Idag jobbade jag 7.30-17.15.  Jag känner mig rätt säker på vad och hur mycket bröd jag ska grädda, man vill ju inte har för mycket fys. På torsdag ska jag lära mig det sista gällande beställningarna. Känns ganska stort att få det ansvaret men det är ju en sån liten del av affären. Inte så mycket att tänka på och som kan bli fel. Igår var jag ledig och det var så härligt. Vi sjösatte Freds farmors båt "plasteka" igår. Känns skönt att veta att den ligger i havet och att det bara att ta den om det skulle vara fint väder samt att man är ledig. Det var väldigt fint väder igår så vi hängde hos Freds farmor och kastade pil och fikade i solskenet. Det var även vår förlovningsdag igår , den femte och vi åt god mat och glass som efterrätt.

Dagens aktiviteter:

Mat:
Lövbiffwok med sweet chili sås och spagetti. "Tog det vi hade hemma, och det blev helt ok"

Jobb: Bröd-Kassa 7.30-17.15

Dagens otrevligaste kund: En alkis som alltid smusslar åt sig plastkassar. Idag sa han "Jag snor kassar"  och " Jag har 17 kassar i mina fickor nu" Antagligen hade väl någon sagt till honom. Jag gav honom en "du är dum i huvudet blick" och fortsatte med nästa kund.


None På min födelsedag förra sommaren.

Utveckling i livet

Jag har suttit och läst lite tidigare inlägg. Vad mycket som har hänt. För två år sedan gick jag och väntade på resultatet av intagen till högskolor/universitet. Känns helt sjukt! Vad mycket jag har utvecklats och lärt mig. Jag blir allt lite stolt över allt jag gjort och att jag tog chansen och började plugga i Falun. Det kändes ju minst sagt tungt att veta att jag var tvungen att flytta från mina älsklingar. Men det gick ju att pendla. Det är absolut inget jag vill göra igen men det var ju utvecklande det också. Jag har träffat underbara människor och sett olika städer "främst Örebro och Falun". Att träffa olika nya människor tycker jag har utvecklat mig, jag var ju betydligt mer blyg och osäker för två år sedan.

Tack alla som stöttat och funnits där under denna tid!
Kram på er!

Vitrinskåp och sideboard

Den här dagen har varit bra. Jobbet gick smidigt och det kändes riktigt bra. Sen när jag hade slutat fick jag veta att Freds farmor skulle bjuda oss på mat. Blev en köttplanka på rotundan, super gott! Var en trevlig kväll helt enkelt. När jag och Fred kom hem beställde vi ett nytt vitrinsåp "vårt nuvarande är fult samt glaset är sprucket". Vi beställde även ett sideboard som vi ska ha i vardagsrummet.  I love IKEA!

BJURSTA SideboardBJURSTA Vitrinskåp

Kan nog bli snyggt det där! De är i ek som passar till våra färger i lägenheten.


Köket snart klart

Nu på kvällen har jag gått igenom de sista flyttkartongerna. Fan, vad grejer vi har egentligen. Det enda som jag inte packat upp är grejerna som ska vara i verktyg/dammsug/diversegrejer-högskåpet. Känns skönt att allt snart är på plats. Fred har målat snickerier hela dagen. Han har varit riktigt duktig. Matbordet samt två av stolarna är ihopsatta. Jag hoppas att Fred sätter ihop de sista stolarna imorgon.

Matbord med 6 stolar Snart sitter vi vid det här bordet och äter frukost


Vill ha


ZoomaI höst vill jag ha den här kappan och det här skorna. Jag tycker iallafall att det kommer bli riktigt snyggt!

Ingen ork

Idag har jag inte gjort så mkt. Gått runt ringvägen och tvättat. Känner mig helt slut i kroppen. Vill bara ligga i sängen. Jag tror att det beror på att jag inte kunde sova förra natten och sedan gick och jobbade 6.30-17.15. Orsaken till den sömnlösa natten var att jag låg och tänkte och grubblade. Är ju ansvarig för brödet och det är en del att tänka på. Jag blir trött på mig själv ibland. Varför ska jag oroa mig jämnt inför allt nytt?

Helgen har varit lugn. I fredags var jag åskådare då Fred, Roy, Jonas och Jonathan spelade minigolf. Ni som inte vet så kan jag berätta att jag HATAR minigolf. Det går alltid åt skogen och humöret sänks mkt snabbt. Det är den enda "sport" som jag blir förbannad på. I lördags var jag, Johanna och Sofie på Freja. Var trevligt att sitta och snacka massa skit.


Tandvårdsset

Jag satt och kollad i ellos katalogen och fick syn på det här tandvårdssetet. Får det sälja det undrar jag. De måste de väl få göra men jag blev allt förvånad. Man ska ju inte skrapa och dona med sina tänder om man inte vet vad man gör. Jag undrar hur instruktionen är skriven. För det måste väl finnas med?


Mina kusiner på youtube

Hittade mina kusiner på youtube. Nadia "rödhårig" och Lara "blond". Kolla på det här!

http://www.youtube.com/watch?v=YfcqB12IFzY


Dagen

Idag lärde jag mig "brödet" på jobbet. Det ska nog gå bra på lördag när jag ska ha det för första gången. Idag slutade jag kl 13:15 villket kändes skönt.  Ringde Johanna och vi gick vår klassiska promenad i hamnen. Åt mjukglass och snackade massa skit. Det var mkt trevligt. Jag, Roy och Fred tvättade även deras pappas båt. Hoppas att vi får låna den i sommar. Imorgon är jag ledig, tjohoo! Hoppas att det blir bra väder!  Imorgon kommer även vårt nya matbord och stolar, tjohoo igen!

Glass. Mummms!

Tankar

Jag sitter här vid datorn och kollar på olika hygienist-tjänster som ligger ute. Jag är så glad att jag har ett jobb! Om jag inte hade haft sådan tur som jag hade så skulle inte jag haft ett jobb som väntade på mig efter sommaren. Känns toppen!

I morse när jag gick till jobbet började jag tänka på de två åren som passerat. Vad mkt jag har lärt mig. Vilka gulliga, kunniga och roliga personer jag har träffat. Det känns lite sorgligt att det är över. Att aldrig gå till skolan med Jessica, i alla väder. Att inte sitta i Hannas röda soffa och titta på "unga mödrar". Detta måste sägas med dansk-brytning. Alla skratt i och utanför klassrummet. Alla peppande samtal, hjälp och förståelse när allt kändes för mkt och svårt.

  Högskolan Dalarna i Falun

Huvudvärk

Är rätt trött känner jag. Idag har det varit mkt turister i rörelse och mkt att göra på jobbet. Har en mindre huvuvdvärk, vilket jag har haft i några dagar. Eller, jag får det när jag kommer till jobbet. Är väl stressen antar jag. Efter jobbet handlade jag lite olika grejer "mat", det var väldigt tomt i kyl/frys och skåp här hemma.

Dagens mat: Färskpotatis, pannbiff, gräddsås och frysta grönsaker

De språk jag hört mer än svenska idag: Norska, tyska och polska "engelska".

Rolig händelse: Har fått mitt schema på kommande jobbet. Ser mkt bra ut! HIHI! Har inte riktigt fattat det.


Ska lägga mig i soffan en stund nu

Buss strejk

Ja, i natt drog buss strejken igång. Som tur är så fick Nynäshamn dispans med linje 35. "Alltså de bussar som ersätter pendeltåget nu under sommaren" Annars skulle det vara ganska svårt att ta sig till jobbet för många nynäshamnare. Min syster som bor utanför Nynäs "på landet" kan inte ta sig någonstans så hon är tvungen att bo hos mormor. Hoppas verkligen att strejken inte blir så långvarig.

Sitter och dricker te och ska snart gå till jobbet. Börjar klockan 9.
Ja, nu är det dags att dra!

RSS 2.0