Tid att njuta

Vad härligt att solen skiner! Det gör verkligen att jag mår bättre och känner mig piggare! Jag har börjat lärt mig att njuta av de små tingen i livet. Varför bli irriterad över pendeln tex? Det tjänar inget till och jag kan ju inte påverka situationen.
Sitter och dricker kaffe. Har städat och nu kan jag bara ta det lugnt.

Lördag:
Syrran och Jonas ska komma över på middag och sen ska vi på bio tillsammans. Vi ska se "män som hatar kvinnor"

Söndag:
Jag och Fred ska gå på visning. HIHI!!


Jobb,Fika,Jobb och sedan helg!

Sitter här och väntar på patienter. Är lugnt idag. Det är ju sportlov. Imorse när jag vaknade ås blev jag så glad. Det är FREDAG och det var ljust ute. Jag hörde även fåglar som sjöng. Våren och värmen närmar sig med stora steg! Härligt!
Vid 9:45 är det också fredagsfika! Det är verkligen supertrevligt och gott! Efter jobbet blir det städning,träning och bara njuta av ledigheten!


Stora och viktiga beslut

Det har börjat hända lite grejer i hushållet Olofsson/Anderssén. Vi har börjat diskutera om vi skulle ta och flytta till något större. Känns läskigt och lite vemodigt. Vi trivs ju superbra i våran lgh. Inget är bestämt ännu men vi tycker båda att det skulle vara något att kolla lite närmare på. HIHIHI!!
Känns dock som att jag är det drivande faktorn i det hela just nu. Skulle vilja att Fred engagerade sig lite. Jag får helt enkelt vänta ut honom, han tar ju inte lika stora steg som jag i den frågan.


Igår körde jag förresten! Det gick bra! TJOHO!! Han skällde inte och jag kände mig väldigt säker. Har dock svårt att tänka mig att jag faktiskt jobbar för att ta ett körkort! Ja, jag vet ju att jag kör men det känns som om det krävs mer träning än vad min lärare tycks tycka att jag behöver. Han tyckte att jag skulle boka in halkbanan snarast. Läskigt!


 Ett litet hus med en liten trädgård skulle passa oss!

Vill ha mer helg!

Åhh, jag känner verkligen INTE för att jobba imorgon!!!!

Min helg har varit sådär. Varit så jävla trött och pms:ig. Tycker synd om Fred.

Fredag:
Jobbade ju såklart. Sen hem för städning,träning samt pizza med Penny och Jompa. Det var verkligen trevligt!

Lördag:
Vaknade och kände mig helt utmattad. Vi åkte till Biltema vid 13. När vi kom hem så sov jag i två timmar. Sen bar det av till syrran och Jonas. Åt en god middag och kollade lite på melodifestivalen.

Söndag:
Tvättat, bäddat, bakat, tränat och varit på så jävla pissigt humör! 

Snart kudden

Jobbade sent idag "19:00" så jag känner mig ganska pigg. Körde imorse också, min lärare hade vakant på fel sida tror jag. Mycket skäll blev det tyckte jag. Ja, jag är nybörjare! Därför är det inte konstigt att misstag uppstår. Ja,ja ,nya tag nästa vecka! Då ska jag visa honom!

Dagens träning:
1 mil på cykeln
Träningdvdn "platt mage,stark rygg" 30min.
500 situps

Nu ska jag kolla på Victoria Silvstedt och hennes dokumentärserie "my perfect life"


Avknoppning inom ftv i Stockholmslän

Igår fick vi reda på vilka kliniker som ska säljas ut. Ja, om det finns någon köpar dvs. Vi vet inget än. Det var 10 klinker som lades fram därav Jordbro som jag jobbar två dagar på. Det känns inte alls bra. Vi trodde alla "Västerhaninge,Jordbro" att vi skulle "klara" oss. Det är den här regeringen som VILL att vården ska privatiseras och INTE de inom folktandvården. Vi hoppas just nu att ingen vill köpa klinkerna, eller, ja, inte Jordbro iallafall. De ställen som lades fram för utförsäljning är också så kallade"riskområden". Förstår inte riktigt.  
Jag känner med de som jobbar i Jordbro. Kan inte kännas bra alls.


Jobbade jag på konsum den 28:e januari? Näää

Jag har fått lön från konsum utan att ha jobbat där. Ringde chefen nu på morgonen så får hon styra upp det, det har ju uppenbarligen blivit något fel. Känner mig utvilad efter helgen. Skönt! Kommer inte ihåg senast jag gjorde det.


Har ni tänkt på?

Eller är det bara jag som helt okritiskt trallat på den gamla godingen "ekorren satt i granen" utan att tänka på vad jag sjungit?

Håller just nu på att läsa Martina Haags bok "Hemma hos Martina" där detta på sida 23 tas upp.

..........."Ekkorn satt i granen. Skulle skala kottar. Hoppade han från tallegren. Ursäkta, men satt han inte i en gran? När böt han barrträd? Han satt ju där och var beredd att skala sina kottar och då hörde han barnen och blev skrämd. Blev han så rädd att han uppfattade granens täta mörka gömmor som den lite avslöjande tallens? Och då i panik även bryter fot och svans?"..........


Semlor och annat

Idag har jag varit pigg och kännt att jag har mer ork än vad jag kännt tidigare. Det har varit så skönt! Att ha en helg med utan planer är mycket välbehövligt
Vaknade vid 10 och kände mig utvilad. Låg kvar i sängen och bara njöt ett tag. Gick upp och strosade omkring lite och gick sedan och handlade ingredienser till semelbaket. Bakade semlor. Lagade mat, det blev ugnstekt potatis, marinerad fläskkarré med chaminjonsås och sallad. Och till efterätt, SEMLA!! I frysen ligger nu 10 st semelbullar som bara väntar på att bli upptinade och fyllda!

Dagens träning:
Cyklat 2 mil
1000 situps
Medelpass a la F&S

Gör egna semlor. Det blir så gott! Här är receptet vi gick efter!

Semlor


Klocka Tid: 2 timmar

Muffins 14 st

Du behöver:

  • 1 st ägg
  • 50 g  jäst för söta degar
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl Socker
  • 0,5 tsk hjortronsalt
  • knappt 1 liter mjöl

Pensling:

  • 1 st ägg

Fyllning med köpt mandelmassa:

  • mandelmassa
    • eller kokosmassa
    • lite mjölk

Fyllning med egen mandelmassa:

  • Sötmandel
  • Mjölk
  • Strösocker 

Garnering:

  • Vispgrädde
  • Florsocker 

Gör så här:

Bullar:


Smula ner jästen i en degbunke. Ta fram ägget så att det blir rumsvarmt.


Smält smöret och häll i mjölken och rör om och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll först lite över jästen och rör tills den lösts upp. Häll därefter på resten och rör om.


Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Rör i mjöl och hjorthornssalt efter hand och arbeta degen smidig och blank med t.ex. elvispens degkrokar.


Ställ bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda ut alla luftbubblor. Dela degen i 14 delar och baka ut till runda släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs väl, ca 30 minuter.


Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem därefter mitt i ugnen i 225-250 grader i 8-10 minuter.

Låt bullarna kallna.


Välj en av fyllningarna.


Fyllning med köpt mandelmassa:


Skär av locken. Ta så mycket mandelmassa du vill ha, gröp ur endel av inkråmet och blanda detta. Värm mjölken (ungefär några matskedar räcker). Häll på lite mjölk så att det går att röra till en smidig röra. Lägg röran i hålen i bullarna.


Fyllning med egen mandelmassa:


Värm mjölken. Skär av locken och gröp ur endel av inkråmet.

Kör sötmandel, mjölk, inkråm och socker i en mixer. Lägg röran i hålen i bullarna. Skulle man göra denna fyllning till alla 14 bullarna skulle det gå åt 125 g mandel, 1 dl mjölk och 1 dl socker.


Garnering:


Vispa grädden. Det går åt ungefär ½ dl grädde per semla. Lägg på grädden på bullarna och lägg på locken. Sikta över florsocker.


Lördag

Idag sov jag till 10. Vi åkte ut med bilen och gick lite och kollade på villor som Fred tycker är fina. De ligger på en höjd här i Nynäs vid ett vattentorn. Det är superfina hus där, men nog dyra. Inget är till salu men vi ville kolla hur det så ut däruppe. Efter prommisen där så åkte vi till Freds kompis Micke på fika. Fred tyckte att jag skulle få köra lite så vi drog ut på landet här utanför Nynäs och där körde jag lite. Backade och trixade och körde även framåt! Det gick bra men det är ju inte heller svårt att köra så. Det kommer ju inte så många bilar och det är ju inte direkt "svåra" situationer. Fick några möten på den smala vägen men det gick toppen ändå.

Nu sitter jag och väntar på Fred som är och köper pizza! Ska bli gott. Kommer inte ihåg när jag åt pizza senast. Har även sovit i ungefär 2 timmar här på eftermiddagen också. Jag förstår inte att jag är så trött på helgerna nu för tiden. Jag borde ju ha kommit in i jobbet "att jobba heltid" tycker jag.

Dagens träning:
Promenad med Fred i kylan
500 situps


ZZZZ

Varför sitter jag här och ugglar när jag är trött?!
Dagen har varit bra. Det gick superbra på jobbet! Hade en tandsköterska-elev som ville följa mig i mitt arbete. Hur sjukt är inte det? Vad snabbt allt har gått och nu känner man sig redan varm i kläderna i jobbet. Visst, jag är nybörjare men det känns toppen och jag känner mig faktiskt ganska duktig!

Dagens träning:
500 situps
Medelpass på F&S

Ja, nog om skryt. Nu ska jag sova!



Torsdag!

Veckorna går så snabbt! Redan torsdag! Och imorgon, FREDAG!! JIPPIE!! Jag var så trött igår kväll så jag gick så jag åt, tränade, duschade och stupade i säng. Allt detta innan klockan slagit 22. Jag brukar ju gå och lägga mig vid 23-00 annars. Känner mig relativt pigg idag. Morgonen på jobbet är lugn, har haft att göra men ingen direkt stress. Snart är det möte. Vet inte vad som ska tas upp. Det kommer nog någon och ska puscha för någon produkt skulle jag tro.

Ska ragga speglar och sonder som jag ska ha vid undersökningarna!


Hej mitt vinterland!

Det skulle komma mkt snö idag så jag trodde inte att jag skulle komma till jobbet. Det har dock inte alls snöat så mkt, ligger ett tunnt vitt täcke på marken bara. Det ser lite mysigare ut när man tittar ut iallfall. Känner mig lite seg idag. Kan bero på att ingen av mina patienter har dykt upp. Vad är detta?! Har smygit in i fikarummet och käkat lite chokladpraliner istället. Mums!


Mätt men slö

Sitter här och väntar på att min patient ska komma. Känner mig helt slut efter lunchen. Har blivit väldigt förtjust i hårt bröd med smör. Det är ju så gott! Åt 4 knäckesmörgåsar till maten. Känner mig "övermätt" men gott är det ju som sagt. Jag jobbar ju sent idag och de andra som brukar jobba den här tiden med mig är sjuka, det blev lite ensamt i fikarummmet.

 Den här bilden visar hur jag känner mig just nu

Tisdag med sol!

Vad det gör mycket att solen skiner! Härligt!
Har kört nu på morgonen innan jobbet. Gick rätt ok. Försökte verkligen tänka på att jag ska ta det lugnt och då gick det mycket bättre. Mår bra idag, inte alls som igår vilket är skönt. Vem har tid att vara sjuk? Inte jag iallafall. Nä, nu ska jag tjäna in lite pengar!


Lite träning gör susen

Sitter här nyduschad. Mådde inte alls bra tidigare idag men nu är det som bortblåst! Hoppas att det inte kommer tillbaka bara. Tågen var inställda när jag skulle hem från jobbet. Orkar inte ens bli upprörd längre. Det är bra att det går direktbussar. Vi hade dock en tjurig busschaffis, ska inte de vara glada?Jag och Lotta "en sköterska på jobbet" hade lite kul åt honom. Det var bra att han inte hörde. Orkade inte stressa och äta för att hinna till friskis så jag gick ner med Fred och Roy till gymmet i källaren och cyklade istället. Har även trimmat luggen lite nu på kvällen.

Dagens träning:
Cyklat 2 mil
Träningsdvdn "Effektiv förbränning" ca 30 min
Träningsdvdn "Platt mage,stark rygg" ca 30 min
500 situps


Trött och hängig

Känner mig helt slut och har lite små ont i huvuvdet. Jag håller kanske på att bli sjuk, känns sådär.
I helgen har det hänt lite.

Lördag: Min klocka ringde kl 10. Duschade och fixade mig och sen åkte vi på vernissage på NCC hk i Solna. Det var lite intressant att få träffa några som Fred jobbar med. Efter vernissagen åkte vi till Globen centrum, lr, ja, det var meningen men det fanns ingen parkering. Vi åkte runt där i 30 minuter och sen gav vi upp. Åkte till Gunilla och fikade. Kände mig trött redan då och låg i hennes soffa med Fred. Vid 16 kom Roy och vi åkte till Farsta på middag hos svärfar och Maud. Jag var mest trött och ville hem. Det var god mat men när de drog samma skämt för 5:e gången samt upprepade i parktiskt taget allt de sa så vill jag dra mig undan. Jag låg i sängen med deras katt bland annat. Vid 22 kände jag att jag ville hem och vad dyker upp om inte 50 11 fotoalbum. Var inte alls upplagd. Det var iallafall kul/trevligt att träffa Freds systrar. Blir ju inte så ofta tyvärr. När jag la mig i sägen hemma var klockan närmare 3.

Söndag: Klockan ringde 8:45. Jag kände mig bakis när jag vaknade, trots att jag inte druckit en droppe alkohol. Tog tvättkorgen och begav mig till tvättstugan. Gick väldigt bra att tvätta faktiskt. Bäddade nytt och la in kläderna i garderoben. Var så trött vid 15 så jag somnade i sängen med Tindra. Lagade mat. Åt semla OCH glass, "inte ihop" så mumsigt! Gick på medelpass på friskis. Var ett nytt pass. Har inte varit så slut och varit tvungen at kämpa så mycket på länge. Härligt!

Dagens tips till föräldrar/svärföräldrar
Håll inte på att tjata om barnbarn varje gång ni ses bara för att NI vill bli mormor,farmor,farmfar och morfar. Är så trött på att svara på den frågan nu! Har inte brytt mig förut men nu har jag fått nog helt enkelt!

 

Fredagens "måsten" avklarade!

Sitter här med min "lilla My" kopp och fikar. Det är så trevligt att kunna få sitta och ta det lugnt med en kopp kaffe. Inga direkt måsten.

Det här har jag gjort idag:
Jobbade 7.30-12.30.
Tåg pendeln hem till Nynäs,sov lite på tåget.
Handlade på Willys.
Plockat undan,diskat, dammsugit, svabbat golv och städat i badrummet.

Och nu sitter jag här och njuter av att ha hela helgen framför mig. Tindra ligger på helspännpå sideboardet som står brevid datorbordet. Hon ser galen ut. Snart kommer hon väl få ett ryck och bara försvinna. Ja,där stack hon!


Tjohoo! Snart helg!

Klockan 12:30 är det helg! Ska bli skönt att få sova ut ordentligt!
Sitter här och väntar på att klockan ska bli 9:45 för då är det fredagsfika! Ska bli mumsigt med fralla och kaffe!
Är på bra humör, dock lite trött men det ska kaffet få ordna upp. Fred jobbade över igår igen så det blev lite ensamt hemma. Jag gick på friskis och snackade lite med Jompis. Sen dök jag i säng. Ja, nu ska jag fika! TJOHOOO! "Ett nu-är-det-fika tjut"


 Come to mama!


Ensam hemma

Fred jobbar över idag IGEN så jag underhåller mig själv här framför datorn. ????.
Är trött och ska snart gå och lägga mig, det ska bli riktigt skönt.
Dagen började sådär, tåget var inställt. Kom dock bara en kvart sent till första patienten vilket var bra! Dagen har bara flygit iväg. Mycket att göra heeela tiden. Höll i BVC-info idag. Det blev mer diskussion än vad det brukar vilket gjorde det lite roligare.

Dagens träning:
Station medelpass på friskis
500 situps



Nä, nu ska jag lägga mig! Är trött som sagt.

Nu går vi mot ljusare tider!

Vad härligt det är att det är ljusare längre på dagarna men också att det är lite ljusare när jag går till tåget. Snart är våren här! Tjoho! Ljuset påverkar mig väldigt mycket. När jag gick till tåget efter körningen idag så tänkte jag "Åhh,tänk att vara ledig idag och kunna ta en promme till famro och fika". Jag ska nog ta en titt hem till henne på fredag efter jobbet.

Körningen gick sådär idag. Att det kan växla så mellan gångerna. Mitt problem är att jag stressar, stressar och åter stressar. Blir frustrerad på mig själv!


Längtar till våren

Oansvariga föräldrar

Jag visste faktiskt inte att det fanns människor/föräldrar som tror att man kan ge saft/nyponsoppa/ja, någoty sött i ens barns nappflaska. HALLÅ! Ett barn "snuttar" ju ofta på nappflaskan och smådricker hela tiden vilket gör att de får hål i tänderna på nolltid! Ja, jag blir fan upprörd! Sedan att höra föräldrars ursäkter är ju priceless!
ÅHH! Puckon!
Ska gå och dricka kaffe nu!


Skräckexempel


RSS 2.0