Zombie

Inatt har jag inte sovit mkt. Jag har drömt massa "stressande" drömmar och vaknat stup i kvarten. Jag trodde också att Fred inte alls låg brevid mig och var tvungen att känna efter. Han vaknade och utbrister "Nu får du lägga av!" Undra vad jag gjorde eller hade gjort i sömnen?


Helgen

Lördag:
Var heeelt sluuut. Något roligt som hände var att Pennypop och Jompa kom på besök. Mkt trevligt! På kvällen var jag hemma själv och låg i soffan och kollade på tv. Vid 22 släckte jag överallt och gick och la mig. Blev väckt av Fred vid 01:30 som glömt nycklarna. Detta bidrog till att jga hade svårt att somna om. Gick och la mig i soffan och kollade lite på tv och vid 3 somnade jag igen.

Söndag:
Jag vaknade vid 8:30 och kände mig utvilad. Åkte till Gubbis och hämtade ett paket som kommit dit och gick lite i farsta centrum. Var skönt att vara själv och glida omkring och bara kolla. Kom hem vid 13 och då hade Fred precis vaknat "?". Paketet som jag hämtat innehåll gardiner så de åkte upp i vardagsrummet. Lila och vita, mkt fint. Roy kom över och han och Fred bar/ställde vitrinskåpet på plats och jag kunde sätta in alla glas som stått på köksbänken i 3 veckor! Skönt!  Jag och Fred tog även upp det sista kartongerna i vardagsrummet så nu är allt uppe! Jag och Fred kollade på "Inte utan min dotter" igår också. Bra film tycker jag. Jag som brukar bli uttråkad och/eller somna höll mig på alerten heeela filmen!


Och nu är det måndag IGEN.


Vecka 31 (30+0)

Idag är det 10 veckor kvar till den 3:e januari! Ahh!. 

Gravid vecka 30

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


I natt fick jag sova

Ja, det är sant! Härligt! Vi flyttade in möblerna i sovrummet igår och kunde stänga dörren om oss för att inte bli väckta av Tindra. Ja, jag känner mig riktigt utvilad. Det var länge sen.

Nu ska jag jobba!

20/10-2010

Fick jag sova inatt då? Nä, Tindra sprang omkring och raffsade i sin kattlåda som aldrig förr. Jag var tvungen att gå på toa två gånger och  jag vaknade av att jag fick sendrag/kramp i vaden. Vanligtvis när det blir så så brukar jag kunna vinkla foten och sträcka ordentligt och det räcker. INTE inatt. Jag var tvungen att ställa mig upp och sträcka vaden. Gjorde riktigt ont!

Idag jobbar jag 12:15-17:15. Det gör jag varannan onsdag och idag behövde jag verkligen det! Känner mig som en zombie.

Nu till något roligt!
Fred målade klart i sovrummet igår så ikväll ska där fixas och donas.

Grattis MaddeMoe på din 25 årsdag! Hurra hurra hurra!


Helt slut idag

Jag sov till 2 inatt/imorse. Sen kunde jag inte somna om. Låg och vred och vände på mig och det hjälpte inte med en katt som knarkat något och for upp och ner,hit och dit. Idag är det relativt lugnt på jobbet. Bra, annars vet jag inte hur det skulle gå.

Vet ni en sak?
Idag, 19 oktober är det 8 år sen jag träffade Fred på en fest. Sjukt hur snabbt tiden har gått? Svar JA.  

Vecka 30 (29+0)

Nu har jag varit gravid i 29 veckor! Mkt konstigt. Imorse när jag åkte pendeln tyckte bebis att det var roligt att jäklas lite och började trycka och kicka mina revben. I natt fick jag dock sova, tjohoo! Var uppe en gång och kunde somna om när jag la mig igen.

Helgen:

Fredag:
Var hos bm. Bebis/mage växer PRECIS som den ska. Jag hade dock inte gått upp i vikt så vatten måste ersatts av bebis. Efter bm mötte jag upp Helené och Tilda och vi gick hem till mig och fikade. Mkt trevligt.
På kvällen hade Fred lite boys över. Jag låg i soffan och drack te.

Lördag:
Varken jag och Fred hade sovit något bra och gick upp innan 9. Fred fixade internet, skönt med lite kontakt med omvärlden!
Sen bar det iväg till IKEA. Jag körde. Det gick bra, blev så jäkla stressad vid en rondell precis vid IKEA samt när jag skulle leta parkering. Men det löste sig. Jag har tidigare tyckt att det är roligt på IKEA, inte just nu iaf. Blev helt matt.
Efter IKEA åkte vi till Freds mamma och fikade. Mkt trevligt.
Vid 17 åkte vi hem mot Nynäs igen och kvällen spenderades i soffan med godispåse. Vi gick och la oss vid 21. Haha. Låter som ett roligt par?

Söndag:
Sov dåligt på natten. Vaknade vid 3 och kunde inte somna om förrän vid 6. Sov till 9 sen men kände mig trött heela dagen.
Jag målade väggar i sovrummet medan Fred var hos sin farmor och hjälpte till med båtmotorn. Orkade INTE gå utanför dörren. Plockade upp lite prylar som vi köpte i lördags och Fred satte upp några lampor. Tvättade lite och låg i soffan och klappade Tindra. 

Gravid vecka 29+0 (30)

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


80 dagar kvar

Nedräkningen till 3:e januari är i full gång!
Har ansökt om semester från 16-30 december. Sen börjar mammaledigheten. Jag mår tydligen oförskämt bra enligt många som varit gravida så jag vill jobba så länge som det går. 

graviditetsräknare


Nytt boende mm

Vi har äntligen flyttat! Känns verkligen jättebra! Tindra har redan gjort sig bekant med omgivningen och grannkatten och hon verkar också trivas. Ett plus skulle vara om hon fattade hur hon/eller att hon kan använda kattluckan för att komma in och ut. Något som var minus var färgen på väggarna i sovrummet, det är INTE ok med aprikos/rosa väggar. Fred har sagt att han ska måla om och att det ska bli klart innan helgen. Vi får se.

Magen växer och nu börjar jag tycka att det är jobbigt. Vaknade häromnatten och hade så j-la ont i ryggslutet/ryggen. Jag gick upp och besökte toaletten "blir en del besök" och sen bökade bebis lite och värken försvann. Alltså måste ju bebis legat och tryckt på någon nerv eller nått. Inte ok. Och att veta att det barqa kommer bli värre känns väl sådär.

På jobbet har det varit kaos, utrustning som pajat och många som är sjuka.

Nu ska jag käka lunch!
 
Tindra, söt men lite småkorkad

RSS 2.0