Nu har dottern somnat. Skönt att få ha ege...

foto0279 (MMS)

Nu har dottern somnat. Skönt att få ha egentid. Idag fick Ellie prova att äta gröt. Hon var skeptisk.


Ellies 4 månadersfas..

är inte alls rolig. Tydligen ska det finnas en markant fas vid 3 månader också men den gled fint förbi. Jag tycker att den här är värre. Idag kände jag att jag inte orkade bråka med Ellie, eller ja, försöka göra saker och ting med en gallskrikade tjej brevid. Var och handlade igår med en skrikig tjej. När jag höll henne och försökte köra vagnen samtidigt på vägen hem sprattlade och skrek hon så att jag höll på att tappa henne. Orkade inte med en sådan dag igen så vi stannade hemma idag och jag gjorde det jag hann. Vilket iof inte var lite. Det som är jobbigt är att jag blir "störd" och måste avsluta det jag håller på med för att amma. Ja, inatt ammade jag stup i ett och nu på dagen har det varit amningspaus 2ggr i timmen. Dottern har inte sovit långa stunder utan bara powernaps och däremellan gallskrik. Det tar på krafterna. Jag har dock som sagt hunnit med mkt idag, städat, fixat kattlådorna, tvättat 3 maskiner, hängt tvätt, bäddat nytt i sängen och bakat bröd. Vid 15 fick jag duscha för fröken, det var skönt. Nu på kvällen fick jag komma iväg och träna vilket var superskönt! Jag älskar lillan men ibland behöver mamman egentid. Då menar jag inte att ha henne brevid och gå på löpbandet, nä, lite space från henne. Annars skulle jag bli tokig. Jag är verkligen imponerad över ensamstående föräldrar nu för tiden.

Ellies humör

kan vara riktigt skit om jag får säga det själv. Hon har börjat skrika högt, och då menar jag mkt högt när hon är missnöjd. Hon är i någon tillväxtfas skulle jag tro som är väldigt jobbig för lillan. Jag hoppas verkligen att det bara är en fas för den här Ellie är inte så rolig att hanskas med när hon sätter igång. Hur blir tonåren då? Jag och Fred pratade om hur jobbigt vi båda tycker att det är när hon får sina utbrott men att så fort man får respons och ett leende så smälter man direkt. Nu skriker hon!

Påskveckan so far

Den här veckan lider mot sitt slut och det är så härligt väder!

Vad har hänt då?

Måndag:
Date med Elin och hennes Johanna från föräldragruppen. Vi skulle till kyrkan på babykonsert men pga att Johanna sov så sött i vagnen och Ellie hade en dålig dag så tog vi en promme i hamnen istället. Ellie var verkligen på pisshumör! Skitjobbig var hon! Skrek och var missnöjd, inget hjälpte.
På kvällen drog vi till IKEA. Det tyckte Ellie var ett superintressant ställe och satt som ett ljus. På IKEA inhandlades bland annat parasoll, parasollfot,dynor till altanmöblerna och massssa ljus.

Tisdag:
Satt och väntade på att sotaren skulle komma. När Fred kom hem visade han upp en lapp där de stod att de ringt på men ingen svarat och att de återkommer imorgon. Jag var ute på altanen och måste helt enkelt inte hört när de ringde på. Surt.

Onsdag:
Jag och Ellie tog en morgonpromenad till Willys. Sotarna kom och sotade rent. Samtidigt som sotarna var hos oss så kom utemöblerna till altanen. Mkt på en gång. Som tur var så somnade Ellie i vagnen innan leveransen. När alla män hade avlägsnas från mitt hem så drog jag och Ellie på föräldragrupp. På kvällen gick jag och tränade på friskis.

Idag tordags:
Spökade ut Ellie till påskkärring. Städade lägenheten. Fixade på tomten. Krattat och gjort rent. Fred slutade vid 11 pga påsk så vi gick till Freds farmor som fyllde år idag. Satt ihop utemöblerna, så fint! Och nu ikväll så var jag på friskis.

Några datum i april 2010 som jag inte kommer glömma:
Påsken 2-4 april ägglossning.
10 april- Senaste gången jag drack alkohol. Har alltså inte druckit på ett år!
19 april- Positivt gravtest. Var det ett år sen? Sjukt!

Väntar på att passet ska börja. Så skönt a...

foto0275 (MMS)

Väntar på att passet ska börja. Så skönt att röra på sig!


Glad påsk!

foto0273 (MMS)

Glad påsk!


Promme i solen

Idag har solen visat sig! Härligt. Var lite kyliga vindar från och till men skönt. Dagen började som vanligt med powerwalk på löpbandet följt av Ellie bestyr och Emilia bestyr. Det vanliga helt enkelt. Vid 11 drog jag och Ellie ut. Hon var supertrött och tjurig så det var skönt att slänga ner henne i vagnen. Hon somnade direkt. Jag smsade två mammor från föräldragruppen om frågade om de ville hänga på mig och Ellie. Elin och hennes Johanna var på och vi möttes upp och gick en promenad. Jag hämtade även ut ett paket som jag skickat efter. Innehöll bland annat ett parasoll till vagnen, det behövs när solen skiner!
Jag har haft mkt energi idag, detta trots en natt av slag,bök och mutter från Ellie. Hon väckte mig hela tiden. Höll på att bli tokig. Det var bara att lägga ner henne i sin egna säng. Har även städat förrådet. Det behövdes! Ellie var väldigt lätt att lägga ikväll och har bara vaknat till 1 gång för matning. Hon blir bättre och bättre på att förstå att det inte är någon idé att kämpa emot när man är trött. Duktig tjej!

Nu ska jag lägga mig!

Dagens nätshopping

Dags att fixa till altanen till sommaren! Jag hittade den här trädgårdsmöbelgruppen på Jula.se när jag surfade runt. Det kommer att bli så fint!

Muuu!

foto0264 (MMS)

Muuu!


En grå men bra dag ändå

Äntligen! Jag mår bra! Ingen huvudvärk och orken är tillbaka i kroppen! Jag och Ellie sitter här i datorrummet och jag har precis tryckt in några räkningar som kommit. Skönt att göra när de kommer och inte alla på en gång. Då brukar det nästan alltid glömmas någon. Eller, ja, jag lägger alla på ett superbra ställe men får inte med alla när jag väl ska fixa med dem. Idag är det inte alls roligt väder ute. Grått och ruggigt men vad gör det när jag mår bra!

Nu ska vi dra ut på promenad!

Tiden går..

Dags att skriva känner jag. Har varit helt slut med huvudvärk i några dagar nu. Började i helgen. Ville bara sova. Trodde att jag skulle bli kanonsjuk men det har varit jämna plågor. Vad har hänt hos oss då? Ja, förra veckan var det härligt väder måndag och tisdag så då var jag ute med Ellie på promenad. På onsdagen åkte jag och Ellie och hälsade på mitt jobb. Ellie visade sig från sin bästa sida och de var förvånade att "hon var så glad och snäll hela tiden" Var kul att hälsa på men också skönt OCH lyxigt att kunna få vara hemma med vår skatt. Vi har haft över lite folk i omgångar i helgen, på pizza,middag och fika. Och förresten! Det var ju så underbart och härligt väder i söndags så vi "lilla familjen" tog en promenad och en fika MED glass i solen! VÅR!

Igår var jag och Ellie med Heléne och Tilda på babycafé. Ellie tyckte att det var kul med sångstund och blev riktigt trött av alla intryck och somnade som en sten på slutet. Idag har jag mått skit med huvudvärk och ont i kroppen men tvingade mig till affären. Annars har jag och dottern haft mys och sovstund både i sängen och i soffan. Gick och la mig vid 20 ikväll men vaknade av dottern "elementet Ellie" som låg och vispade med armarna. Jag har börjat lägga henne i sin egna säng. Annars så väcker hon mig konstant.

Ellie åker pendeltåg för första gången!

foto0263 (MMS)

Ellie åker pendeltåg för första gången!


Ellie tränar.

foto0261 (MMS)

Ellie tränar.


April april!

April är här! Vad härligt! Riktigt pissväder idag så det blev bara en snabb promenad till willys och sedan hem. Lillan ligger i vagnen på baksidan och sussar fortfarande.

Ok, 1:a april idag. Jag har svårt för denna dag. Folk drar dåliga "lögner" med ett flin på läpparna följt av ett "april april..." Inte min grej.

Den här veckan har det hänt en del. Fred var hemma måndag-tisdag, bara för att. Lyxigt! I måndags var vi på bvc och Ellie vaccinerades. Hon var så duktig! Sedan for vi och storhandlade. I tisdags åkte vi "jag körde" till Ellies farmor. Väldigt trevligt.
I onsdags var vi på "mammagrupp", eller EGENTLIGEN heter det "föräldragrupp" nu för tiden. Var en ny mamma där som verkade supertrevlig. Ja, alla är ju trevliga men jag kände lite mer för henne. Om ni förstår.
Igår, torsdag träffade vi Heléne och Tilda. Vi gick promme och strosade och fikade i centrum. Var superhärligt väder. Idag har vi slappat jag och Ellie. Skönt! Jag hann och hade ork att städa igår så det behövde jag ju inte göra idag.

Nu ska jag försöka mig på att göra kesellaglass och youghurtglass. Wish me luck!

Träning 24/3-1/4

Det vanliga.
500 situps
1 mil på löpbandet.
Några småpromenader.

Jag betalade in till friskis för en vecka sedan så när jag känner för det så kan jag börja springa på pass. Jippie!

RSS 2.0