Dagarna springer iväg

Jag har inte haft tid, eller är det så att datorn har varit ockuperad? Helgen har varit bra.

Fredag: Det var lugnt och Roy och Micke var över. Gick och la mig vid 22. Mycket skönt.

Lördags: Sov till ca 11:30. Att få ligga och sova tills man själv vaknar och att kunna ligga och vakna i sängen utan att behöva stressa iväg behövde jag verkligen. Vi skulle åka till IKEA och sen till svärfar och Maud i farsta men Fred mådde inte så bra så han sov tills vi åkte till Farsta vid 17. Vi hämtade även upp Roy vid Häringe slott. Han var på bröllposfika. Jenny och Johanna gissa vem som har gift sig! Nu blir ni nyfikna va?! Middagen i Farsta var trevlig.

Söndag: Vi tog det lugnt på morgonen och åkte vid 14 till IKEA. Vi handlade lite smått och gått. Lite förvaring och massssor med ljus och annat. I love IKEA. Min kära farmor åkte även till sjukhuset i söndags. Hon hade ramlat och slagit i huvudet. Sist det hände "för typ 8 år sen" så fick hon en hjärnblödning. Nu var det tydligen inget. Känns skönt.

Har jobbat som vanligt idag. Höll i BVC information. Det var lite pirrigt men gick väldigt bra tycker jag. Ska göra det igen med en annan grupp imorgon " som är om typ 5 min". Alla barn var så gulliga. 6-8 månader bebisar. So cute!


Innan läggdags

Jag är så trött. Ja, jag borde väl gå och lägga mig istället för att sitta här..men men...
Jag har i två dagar varit i huvudstaden på T4-kurs. Att sitta och glo framför en dator gör att man blir helt seg i skallen. Var intressant ställvis men det mesta kunde jag redan. Igår kom jag även nästan en timme försent till kursen..mkt pinsamt. Man kan verkligen inte lita på pendeltågen. Det var elfel så inga tåg kom till och från Stockholm. Fick ta buss..sen tunnelbana och sedan buss igen för att komma fram. Jag gick ju på stresskurs i lördags och när jag blev stressad över situationen så tänkte jag bara "det är inget jag kan göra. Jag får gilla läget helt enkelt" Då blev jag lugn.
En kille/man på kursen sa att han kände igen mig och efter att försökt kartlägga varandra så kom vi fram till att hans fru jobbade som tandläkare på en av praktikplatsera som jag hade i Örebro.
Anna, kommer du ihåg Sally  "tror jag hon kallades så "Salome"" som slutade på Wivallius i våras? Det var hennes man jag träffade på!

Idag fyller min mamma 50 år! GRATTIS mor! På grund över att min moster gick bort så blir det ingen fest just nu.

Något lite kul nu då kanske. Igår ringde en kvinna från fritidsresor Fred och undrade om han vill köpa biljetter till premium class på planet. Kostade 900 per skalle.
Premium Class på TUI fly: Separat incheckning, 15 kg extra bagagevikt (inkl en golfbag utan kostnad), tillgång till lounge på flygplatsen vid utresan, bättre benutrymme ombord, välkomstdrink, trerätters måltid med två varmrätter att välja mellan samt fria drinkar inte champagne). Bokas samtidigt som resan. Kan inte bokas till barn under 2 år.

Antal dagar till resan:
13..hihi!


Godmorgon!

Ska iväg till ftv huvuvdkontor i huvudstaden idag. Ska på T4-kurs "journaldatorprogrammet inom ftv" Har ju kört med programmet sen jag började men det ska bli kul ändå. Är lite bra att ha kunskap redan så att jag kan fokusera på finesserna.

Dagar kvar till resan: 14 dagar! Tjohooo!!

Helgen

Måndagkväll igen. Veckorna flyger verkligen förbi! I helgen var det fullt upp.

Fredag: Gick och handlade. Ett körkort samt en bil skulle suttit fint. Var så j--la tungt att bära! Tvättade, det blev 7 maskiner! Plockade lite hemma. Mamma kom förbi, vi fikade och sen stannade hon på middag. Hämtade även hatthyllan och jag och Fred satte upp den. Den passar så bra tycker jag! Bakade en cheesecake.

Lördag: Städade lägenheten. Gick på stresskurs. Freds pappa, Maud, Melwin, Roy och Freds farmor Ingrid kom på middag. Vi bjöd på gratinerad fläskfile med chili paprika creme fraiche med klyftpotatis, cheesecake och annat onyttigt. Var riktigt trevligt.

Söndag: Cyklade 2 mil. Vi firade Rebeccas Jonas som fyllde år. Jag slocknade i sängen med Tindra. Gick på friskis.

Ni måste prova det här receptet. Supergott! Jag brukar skippa den rostade löken.

Gratinerad fläskfilé paprika & chili

Gratinerad fläskfilé paprika & chili
Gratinerad fläskfilé med paprika

En riktig festmåltid! Gott recept med crème fraiche paprika & chili.

Klocka Tid: 1 timme

Muffins 4 portioner

Du behöver:

  • 500-600 g fläskfile
  • 400 g broccoli (fryst eller färsk)
  • ½ röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Sås:

  • 12 champinjoner
  • 70 g soltorkade tomater
  • ½ dl gräslök, hackad
  • 2 dl paprika & chili crème fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.

Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering.

Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.


Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.

Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.


Skär paprikan i långa strimlor.

Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.

Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.

Strö över rostad lök.


Servera med klyftpotatis.


Nätverksmöte med mera

Jobbade bara till 14 idag och sen åkte jag och Mary-Ann "den andra hygienisten på jobbet" till farsta för nätverksmöte. Var kul att träffa andra tandhygienister. Vi fikade och en kvinna från LM "tandstenshandinstruments märke" och gick igenom sortimentet. Visade även hur man ska slipa maskinellt. Vi har en slip på jobbet men har inte vågat använda den, men nu ska det bli ändring på det! Nu tycker ni väl att jag är knäpp men att hålla i ett nytt instrument som är vasst är något av det härligaste som finns! Har inte upplevet så skarpa instrument tidigare! vi diskuterade även debitering. Det är ju bra att alla gör likadant så att det är samma priser överallt. Kliniken i farsta är även nybyggd. Allt var nytt och fräscht. Jag vill också ha så fint! Vi ska börja renovera lite på jobbet, hoppas att det blir lika fint.

Igår fick jag en lönespec från konsum, jobbade ju där en gång i oktober. De hade varit schyssta och slagit ihop semsterersättningen med lönen. Japp, 6400 extra på kontot är inte fel!

Dagar kvar till resan: 19 dagar! Det närmar sig!

 Nu ska det slipas instrument!

Skönhetsuppdatering

Innan resan vill jag hinna snygga till mig lite. Jag vill gå och få fotvård samt att bli spray tanad. När ska jag hinna det egentligen? Stress! Måste styra upp det snarast. Fötterna måste iallafall bli ompysslande av något proffs. Spray tan är inte ett måste men jag skulle känna mig lite fräschare då precis när vi åker. Jag ska ju jobba lite extra de kommande veckorna för att kunna åka och inte få mindre lön i januari så jag vet som sagt inte när jag ska hinna.

   Vill skämma bort mig själv lite!

Sammanfattning av dagen

Jobb: 7.30-17.15. Hade intressanta patienter idag. Lärde mig mkt!

Mat: Fred lagade hemmalagade tunnbrödsrullar.

Träning: Medelpass på friskis. 1 mil på träningscykeln. 1000 situps.

Några tankar som har åkt runt i skallen:
Man ska vara glad för varje dag. Man vet inte hur fort det kan försvinna. Inte irritera sig på småsaker, livet är för kort för att vara missnöjd. Tankar runt släkten, de är fina, båda sidorna. Snart åker vi till Mauritius! Vad ska jag bjuda på för efterätt på lördag, några tips?

Nedräkning till resan: 21 dagar kvar " 2:a december". Räknade jag rätt?

              Cheescake kanske?                                                        Eller kanske kladdkaka?

 Paj är ju inte heller fel. Ahh, jag har verkligen ingen aning!

Nu måååste jag sova

"Jobb" helg

Helgen gick allt för snabbt, som vanligt :) Har varit riktigt lugnt.

Fredagskväll: Ja, vad hände då egentligen? När jag kom hem från jobbet så städade jag. Vi åt pizza och Fred gick till Roy och spelade lite gitarr. Jag tränade och kollade på tv samtidigt.

Lördag: Gick och tränade core kl 10. Efter coren cyklade jag en mil på träningscykeln. Jag och Fred åkte till Willys och storhandlade. Skönt att ha det gjort. Efter det åkte vi till Freds farmor och fikade. Vid 18 fick jag ett ryck och började rengöra taket i badrummet. Det finns en ventilationsutgång i badrummet så massa skit satte sig helt enkelt på väggarna, i fogarna,  och det syntes speciellt i taket. efter att ha skrubbat badrummet från tak till golv så skulle jag börja måla men vi hittade inte penslarna. Suck. 

Söndag: Jag väcktes av min syster vid 10:30. Stressade Fred lite till att åka och köpa penslar så vi åkte till kvantum. Vi köpte även en ny fräsh duschtjohejsan, munstycke och slang kanske det heter. Jag målade en gång. " Fred som tror han är expert på att måla kom och kollade till mig lite då och då". Gick till farmor och fikade med syrran,farmor och pappa. Gick till Kvantum och köpte ett nytt duschdraperi och en ny hylla att ha i badrummet. Gick ner i källaren och cyklade en mil. Jag och fred lagade mat tillsammans. Jag målade en andra gång. Skrubbade lite till. Gick till friskis och skrubbade lite till och satte upp hyllan och draperiet. Fred fick montera "duschen". sen var jag helt slut och somnade.

Ja, det var min helg. Orkade ni verkligen läsa?

Lite bilder från uppfrächningen:
Skrubbade och skrubbade. Ja, jag stod i en bikini.
 sista penseldragen!
 Nytt duschmunstycke "och slang" ,hylla och duschdraperi. Är så mkt fräschare nu! Behöver inte skämmas för misärbadrummet längre! JIPPIE!


Ny hatthylla

Efter renoveringen så har inte jag och Fred hittat någon hatthylla som vi gillade. idag hittade vi den på halens.se!
Hatthylla


Livet rullar på

Just nu mår jag rätt så bra, trots allt. Jag känner ett lugn nu. Har accepterat att Lena inte lever längre men det betyder inte att jag inte är påverkad av det. Jag tänker ju på det nästan hela tiden. Det börjar med att jag tänker på minnen jag har av henne när hon levde och brukar sluta med bilder från minnesstunden i kapellet då hon inte levde. Det är en sån kontrast. Något fint som har hänt under denna tid är att alla har varit så gulliga och kärleksfulla mot varandra i släkten.
Nu förstår jag hur skört livet är och att man inte ska ta det för givet. Varje dag bör värdesättas.

Anna: Tack, känns skönt att veta.

Sös

Idag var det "likvaka" i kapellet på sös. Ordet "likvaka" skrämmer många, även mig. Jag var nervös innan men nu känner jag mig lugn och nu känns det som jag har förstått att hon är borta. Det såg ut som hon sov, hon såg så fridfull ut. Många tårar och många kramar med släkten. Det svåraste var att se mina kusiner, som förlorat sin mamma. Så fel.  
ja, jag känner verkligen ett lugn nu. Jag behövde se henne en sista gång. Jag hoppas mina kusiner känner likadant.

Personalen i kapellet var duktiga och höll sig i bakgrunden och väntade ut oss.

Dagen

Idag har jag gått som i en chock. Jag har inte fattat det. Min mosters hjärta slår inte längre. Hon är borta. Hennes hjärta orkade inte mer. Hon hade aldrig en chans.
Hon avled igår kväll vid 22.30. Då pep det i mobilen när jag pratade med mamma men ingen ringde, inget sms mottogs och det fanns batteri. Vad var det?


Vila i frid

                                                                                 


                                                               Lena Björk
                                                              1963-2008

Älskade moster

Lena varför är livet så orättvist? 
Lena varför får inte du leva ett längre liv?
Lena varför tas du ifrån dina barn alldelles för tidigt?

Jag kommer ihåg sista gången vi sågs. Jag märkte att du inte mådde bra. Du hade ont.
Men du försökte hålla modet uppe. Du gratulerade mig till nya jobbet, du var glad för min skull.
Det var innan du visste varför du hade så ont.
Innan cancern.

Sedan gick allt så snabbt. Sex veckor har gått sen diagnosen.
Nu är det snart över Lena. Du kämpade bra, du gjorde allt du kunde.

De säger att du inte har ont längre.
Jag hoppas att det är sant.
För din skull Lena

Tack för allt du gjort för mig.
Tack för allt stöd
Tack för att jag fick vara en del av ditt liv.

Släpp taget.
Du behöver inte kämpa mer nu.

Vi ses igen...

Chefen överraskar

Patienterna vill inte komma! Det blir så tråkigt när de avbokar! Jag frågade ju min chef här på ftv om jag fick jobba extra på konsum om de skulle behöva mig förra veckan. Idag kommer hon och erbjuder mig att få jobbha en extra dag i veckan på en annan klinik som hon är chef för. Den ligger i Jordbro som är ett invandrartätt område "jordbro ligger två min med pendeln från VH som jag jobbar i nu" Jag tackade självklart ja! Det är ju superkul! Det ska jag börja med nästa år, hihih! Mitt liv flyter på bra just nu!


Måndagmorgon

Jaha, nu är det måndag igen. Skulle verkligen vilja ligga hemma i sängen idag. Har inte fått sova ut något i helgen.

Helgen:

Fredag:
Hade min lediga dag från ftv då chefen från konsum ringe rkl 9.20 och väcker mig och frågar om jag kan jobba. Lite extra pengar är ju inte fel så jag jobbade 12-21.15. Gick som en dans. Innan jag gick och jobbade så hann jag även städa och diska.

Lördag: Gick på core kl 10. Jag och Fred åkte till biltema för att köpa domkraft Är det rätt ord?. Man måster ju byta däck. Sedan begav vi oss till Freds farmor för att byta däck. Det gick åt skogen. Rost, en däckbytares värsta mardröm. Efter detta misslyckande så åkte vi till kyrkogården för att tända ljus. Var riktigt kyligt men mysigt med alla ljus samt att det var helt stjärnklart. I församlingshemmet bjöds det på fika. Var riktigt trevligt. På kvällen var jag, Fred och Roy hos Jens och Helene.

Söndag: Tvättade 9-12.30. Det blev 6 maskiner. När jag bäddat nytt och vikt all tvätt så åkte vi till Willys för att handla. Passade på att slänga glas och konserver igår också. Lagade lasagne och blev så j-la mätt! Jag gillar inte den känslan. Mådde illa. Men det var en riktigt god lasagne kan jag lova. Jag gick också på friskis trots otrolig mättnadskänsla. Det är inte något jag rekommenderar. Vi gick och la oss vid 21 igår också. Lite smått trötta ja.

Måste på nu!

RSS 2.0