Har fått paket! Mitt löpband kom precis!

foto0160 (MMS)

Har fått paket! Mitt löpband kom precis!


Utslagen tjej efter maten.

foto0159 (MMS)

Utslagen tjej efter maten.


Kommer i februari

Ska bli skönt att kunna springa hemma i vardagsrummet. Längtar verkligen tills jag kan börja träna!

Löpband  T1

Kokar bröstpump.

foto0157 (MMS)

Kokar bröstpump.


Titta! Bebisen är nöjd!

foto0156 (MMS)

Titta! Bebisen är nöjd!


Missnöjd bebis

Lilla Ellie har haft en dålig natt och dag. Ont i magen och trött är inte en bra kombo. Bara gråt och skrik idag. Jag har ändå hunnit med en hel del. Tvättat, städat toaletterna,duschat, fixat kattlådorna, handlat och lagat mat. Nu ska jag sätta mig i soffan.

Lördag 22/1-11

Nu är det helg och Fred är hemma. Vi har precis haft besök av Freds faster och kusinbarn. Nu känner jag mig riktigt uttråkad. Vill göra något. Fred känner precis tvärtom.

Den här första veckan själv med Ellisen har gått riktigt bra. Som jag skrivit tidigare så har vi fått min en bra rutin som gör att jag hinner och kan göra något annat än att vara fånge hemma. Så skönt!

Ellie, jag och Fred var på kommunen i onsdags så nu har Ellie fått en pappa i alla papper. I torsdags var jag och Ellisen på bvc. Hon växer så det knakar och allt ser bra ut. Vår lilla tjej. Vi pratade lite om Ellies mage/gaser och jag fick tipset att köpa en annan medicin än den jag köpt. Så nu i några dagar har vi kört båda. Det har blivit mkt bättre. Jag och Ellie brukar ta en promenad varje dag, ja, det är vår vecka det.

Nu måste jag hitta på något. Blir nog en promenad.

Ha en toppenlördag alla!

Vi börjar få in rutin

Idag gick jag och Ellisen upp vid 8. E fick frulle och slocknade efteråt. Jag passade på att duscha, fixa frukost till mig själv och sätta igång tvättmaskinen innan hon vaknade. Idag har hon mest sovit, hon hade en jobbig natt med hemsk magont. Vi tog en promenad till apoteket på förmiddagen där semper magdroppar införskaffades. Hon har haft lite ont nu ikväll men absolut inget i jämförelse med hur det har varit. Hoppas att hon ska slippa den där magknipen igen. Vi var ute på promenad i sisådär 30 minuter. Mkt skönt. Hemma igen så sov lilltjejen och jag hann hänga tvätten och slänga in en till maskin. När hon var vaken var hon riktigt lugn och tillfreds. Kan bero på magdropparna? Kylskåpet och frysen gapade tomma så jag och Ellie gick till coop och handlade. Sen kom en trött pappa hem från jobbet. Fred blev ju väckt av Ellie inatt och kunde inte somna om. För att underhålla sig själv lagade han bla ihop en matlåda till mig. Hur gulligt som helst, för som nybliven mamma/förälder vet man inte alltid om man hinner laga ihop något eller ens äta.

Lilla gumman får magknip varje kväll. Hon ...

foto0143 (MMS)

Lilla gumman får magknip varje kväll. Hon har haft en riktigt jobbig natt. Hoppas verkligen att magdropparna funkar!


På promenad. Skönt med frisk luft!

foto0139 (MMS)

På promenad. Skönt med frisk luft!


Härlig dag!

Jag mår verkligen toppen idag! Jag och Fred vaknade tidigt imorse och hann äta frukost på tu man hand innan sjusovaren Ellie vaknade. Lyx! Jag hann även ringa kommunen för att boka tid för faderskapsbekräftelse. Ja, är man inte gift måste man gå till kommunen för att svära på att man " i det här fallet Fred" är Ellies pappa. Vi fick tid på onsdag. Vi kom ut också! Vi gick en liten promme på stan. Härligt soligt väder idag. Sen har vi haft mys här hemma. Löste korsord och jag och Ellie sov lite. Efter vår tupplur slocknade Fred och jag och Ellisen fixade lite här hemma och tog sedan en promenad till Coop Forum. Så skönt att röra på sig! Vi har käkat middag och hängt i soffan. Fred har gått och lagt sig. Han ska jobba imorgon. Känns läskigt att inte ha honom hemma på dagarna längre.

Fika och mys i soffan med min lilla tjej. ...

foto0138 (MMS)

Fika och mys i soffan med min lilla tjej. Har haft en underbar dag med mina älsklingar. Nu ska jag hugga in på bullarna och blåbärstet. Mums! Härlig måndag!


Dagarna bara försvinner

Börjar verkligen känna panik över att inte kunna ta mig ut. Ellisen vill ju ha mat när man minst anar. På torsdag ska jag och Ellie på första besöket till bvc. Jag och Fred pratade ju med bvc-sköterskan när hon var här om när man kan instruducera nappflaska. Ja, så jag kan pumpa och Fred kan mata. För att få lite avlastning och ett LIV. Tänk att kunna ta en promenad utan att oroa mig om hur de har det och om Ellie har vaknat. Ja, jag vet att jag säkert klagar jättemkt men jag är verkligen INTE en person som bara kan sitta på mitt arsle hela dagarna. Igår hann jag faktiskt städa! Så skönt att få rent här hemma och att fokusera på lite annat. Blev några amningspauser mitt i städandet men det var verkligen skönt att göra något.  Natten har varit sådär. Ellisen har haft ont i magen och såklart inte varit så glad över det. Det hon vill göra vid magont är att suga på tutte. Jag tycker verkligen synd om henne när man ser hur hon grimaserar och vrider och vänder sig i smärta. Lilla älsklingen.

Vår lilla tjej är väldigt mammig idag. Går...

foto0133 (MMS)

Vår lilla tjej är väldigt mammig idag. Går inte att lägga ner henne alls. Skulle vilja kunna göra något,skulle vara skönt att få diska. Ja, röra på mig! Är mysigt att ha bebis nära men det är påfrestande att hela tiden ha henne på armen.


Tjohoo! Idag kom vi ut ur lägenheten!

Lilla Ellisen har varit en duktig och snäll liten tjej idag och fick inte utbrott vid påklädning. Det verkligen skär i våra hjärtan när hon är ledsen. Vi tog bilen till Freds farmor och fikade. Skönt att få komma iväg lite och vara lite social. Kan ju bli psyksjuk av att inte få träffa folk. Nu ligger hon på en kudde i min famn och gör sin favvosyssla- äta/snutta på mammas tillgångar.

Hur söt är jag?

foto0124 (MMS)

Hur söt är jag?


Linas matkasse

Jag tänkte att jag/vi skulle test "Linas matkasse". Någon som har provat? När jag jobbade i Jordbro var det en på jobbet som var väldigt nöjd med tjänsten. Ni som inte riktigt vet vad det är så får man hem råvaror och recept för 5 dagar. Kan vara kul att testa något nytt tänkte jag, det blir ju lätt samma maträtter varje vecka.


Amning, amning och amning

Ja, det är vad jag gör varje timme ungefär. Det gör att det är omöjligt att gå ut. Det längsta jag gått de senaste dagarna är till soprummet. Längtar verkligen till då jag kan börja pumpa och Fred kan avlasta mig lite med matningen. Har hört att det inte kommer så mkt när man pumpar, det oroar mig lite.

Idag var bvc-sköterskan på hembesök. En trevlig värmlänning. Ellie vägdes och hon har gått upp nästan 200 gram på lite mer än en vecka. Duktig tjej! Ellie visade sig från sin bästa sida när hon skulle vägas "naken". Hon kissade ner Fred och bajsade på golvet. Hon vet hur man underhåller sin publik! En rolig bebis som intre vill att vi ska slumra till utan vara med =). Oj, nu läcker jag! Ska se om Ellie har vaknat och vill ha mat. Hon brukar hänga i soffan med sin pappa så att jag får lite egentid precis innan sovdags.


Nybadad!

foto0119 (MMS)

Nybadad!


Hipp hipp hurra på Ellies 7 dagars dag! Tä...

foto0118 (MMS)

Hipp hipp hurra på Ellies 7 dagars dag! Tänk att det redan gått 1 vecka. Vi ligger i soffan och myser. Idag har jag tagit bort julen, skönt. Välkommen våren!


1 vecka efter förlossningen. Magen har ver...

foto0114 (MMS)

1 vecka efter förlossningen. Magen har verkligen dragit ihop sig snabbt!


När Ellie kom till världen

Lillan ligger och sussar och jag tänkte att jag kunde uppdatera bloggen lite. Vi får se om jag hinner skriva allt innan hon vaknar =)

27 december 2010:
Vaknar kl 3 på morgonen med en konstig känsla i kroppen plus lite molande mensvärk. Vi åker iväg på ultraljud till Huddinge. På vägen hem är jag lite tjurig och får lite ont/värk då och då. Kan inte varva ner utan kroppen är igång. Ligger i soffan och i sängen och försöker ta det lugnt.

Natten mellan 27-28 december:
Får inte/kan inte sova en blund. Värkarna kommer med 7 1/2 min till 6 1/2 min. Vankar av och an. Det är det som hjälper när värkarna kommer. Går inte att sitta still.


28 december:
Vi är hos bm och kollar blodtryck och äggvitan i urinen. Blodtrycket låg som de senaste gångerna på 145/100 och +1 i urinen. Får tipset att ta att varmt bad och använda vete/riskudde mot värken som jag hade i ryggslutet som som letade sig framåt vid värk. Barnmorskan säger också att jag ska ladda med mkt pasta. Fred knåpar ihop 2 strumpor med ris mot värken och jag får vila lite i tre timmar (16-19). Kan inte sova alls men det var otroligt skönt med lite paus, allt ont försvann ju inte men de varma riset hade stor effekt ändå. Efter 3 timmars vila sätter det igång igen. Nu kan jag inte sitta still alls utan måste röra på mig hela tiden. Allt annat gör ont.
Vid 21 ringer jag till förlossningen och får samma tips som bm gett mig, att bada, ha varmt mot det onda osv.
Ringer igen vid 23 och efter att jag bett om en undersökning ger bm i telefonen med sig och säger " att jag kan ju komma in på en koll då". Jag kan prata helt normalt och det hörs inte att jag har så ont tydligen. Fred tar god tid på sig, duschar, rakar och klär på sig. Vi packar in oss i bilen och kör på Huddinge. Det var svinhalt och Fred kör mkt försiktigt.

29 december:
Vid 3 ringer vi på till förlossningen och jag  blir uppkopplad till ett ctg som visar på regelbundna värkar och är öppen 6cm. Vid 3:30 blir jag inskriven och får byta om och komma in på ett rum. Blir uppkopplad till ctg igen, får akupunktur och får lustgas. Jag och Fred löser korsord. Ny undersökning vid 5.30 och då är jag öppen 8cm. Nu började det jobbiga. Vid 8 börjar jag bli missnöjd och börjar ge upp lite. Har inte fått sova något sen den 27:e och är helt slut. Bm vill spräcka fosterhinnan för vattenavgång och för att få igång förlossningen. Jag ber om epidural för att få vila lite. Har SKITONT nu och SLUT. Pga mitt höga blodtryck måste de ta blodprov för att kolla havandeskapsförgiftning. Det kommer ta 1 timme för att få provresultatet och jag är mkt missnöjd över detta. Vid 9 kommer narkosläkaren in och lägger epiduralen. Halleluja vad skönt det var. Kände inte ett skit nu och kunde käka frukost och vila/sova lite. 9:30 spräcker bm fosterhinnan och vattnet går. 10:30 får jag värkstimulerande dropp och nu börjar jag känna ett tryck neråt och bakåt. Ja, som att bajsa. Jag mår toppen och Fred och jag löser korsord och jag sms lite folk. Det värstimulerande droppet ökas hela tiden och vid 13:10 börjar det riktiga krystvärkarna komma igång. Känns VERKLIGEN som att bajsa och det är skönt på nått sätt (?). Sen vid 13:41 kom lilla Ellie ut.
Blev förvånad när jag först såg henne. Hon såg inte alls ut som jag trodde, trodde inte att jag skulle få en mörkhårig bebis med så mkt hår!

Hade tydligen en lätt förlossning och har fått höra att jag nog skulle klarat att föda utan epiduralen. Alla på Huddinge var hur gulliga och duktiga som helst.

Så det blev en decemberbebis. Ellie kommer låta oss höra det i många år framöver skulle jag tro.


Lilla Ellie

Sitter här med en liten tjej som älskar att käka och snutta i största allmänhet. Jag brukar amma henne i sängen och sova samtidigt men nu den här natten har hon sagt ifrån. Hon tycks ha somnat nu så vi ska lägga oss i sängen, eller ja, försöka.

RSS 2.0