Dags att sova

Dagen har varit bra. Roliga patienter och lagom mycket att göra. Har sett lite annorlunda "saker" idag och lärt mig mycket. Jobbade till 19 idag och jag hann till och med att träna! Tjohoo! Igår ringde jag frissan och beställde tid så på onsdag nästa vecka smäller det! Då ska mitt tråkiga hår få sig en trimning. Ska bli så skönt. Längtar. Har haft så mycket finnar på senaste tiden. Har kännt mig som en j-vla tonårskille med hela kinderna fulla. Tror att det berodde på stressen över att börja på nytt jobb men också att mina hormoner spelar mig ett spratt. Köpte "acne gel" från aco. Den är verkligen bra och nu är det inte alls så farligt. Köpte även acos " face gel", och den rekomenderar jag verkligen.
Ska gå och lägga mig nu. Sov inte så bra i natt så det ska bli skönt att få lägga sig nu.


Hektisk dag

Har varit igång heeela dagen. Mitt pass gick ut i maj så jag var tvungen att åka och skaffa/ansöka om ett nytt. Jag/vi ska ju åka i december, ja, det är inte så lång tid kvar nu! Hihhihi! Nu börjar det kännas verkligt. Jag ser verkligen fram emot att komma iväg till sol och värme. Har inte haft någon semester i år och det börjar kännas nu. Jag passade även på att shoppa lite. Ett par jeans och tights från Gina, smink och schampoo från Hm. Underkläder och lite mer smink på cubus. Ja, det var nog allt. När jag kom hem så började jag städa. Såg verkligen ut som "hej, kom och hjälp mig" här hemma. Hann inte helt klart förrän det var dags att springa till friskis. Var ett bra pass, var trött efteråt. Brukar inte känna så efter varje pass. Efter friskis gick jag hem och dammsög lägenheten, åt tacos framför tv:n och dog i soffan. Fred är inne i stan med polarna så jag har varit själv hela kvällen. Vid 22 blev jag pigg och satte på en träningsdvd och tränade rygg och mage i 30 min. Har även duschat och nu sitter jag här. Ska nog lägga mig i sängen med Tindra och läsa bok.

http://www.fritidsresor.se/Resorts/Travel.aspx?id=16694&cat=2|302&entry=65&dest=113&city=627&hotel=5198&type=cd
Kolla in vårt hotel!

Jag spyr på telefonförsäljare!!!

Klockan är snart 21 och en kille från Tele2 ringde precis. Varför ringer de så sent på en vardagskväll? När jag sa att han ringde för sent på kvällen så blev han tjurig och inte så professionell. Han sa lite slött "aha, jaja, förlåt för att jag ringer så sent då.." Får inte de gå kurs i bemötande?!! Han borde ju ha sagt " ja, ursäkta kan jag ringa någon annan dag istället?" Han gick rätt på vad han ville och det var att sälja bredband. När jag snabbt sa att jag inte var intresserad över att byta bolag lät han väldigt tjurg och sa " men varför då. Det är ju dumt att betala för mkt" Jag trodde ju "hoppades" på att han skulle fatta hinten att det här samtalet var lönlöst redan när jag sa att han ringde för sent men han ville börja argumentera. Jag svarade då att priserna ändras hela tiden och att det som är billigast idag kanske inte kommer vara det imorgon och då är det lönlöst att byta. Att det aldrig har gått smidigt att byta berättade jag också. Det hade han inga bra argument utan svarade "ok, trevlig kväll då.." Han hade hela tiden otrevlig ton. Nu när jag tänker på det så var han kanske en stackars fattig student som ville tjäna lite pengar. Men telefonförsäljare är ju fan inget yrke! Tvinga på människor, enligt mig orelevant information.


Filip och Fredrik

Har ni sett "Vem kan slå Filip och Fredrik"? Är inte det väldigt tråkigt att kolla på? Är det inte roligare att se sina vänner spela pingis? Är jag ensam om att tycka så här? Jag förstår verkligen INTE vart underhållningen finns i programidén. Jaja, nog talat om detta.
Jag tror at jag kommit på hur jag ska fixa håret nu. Ska beställa tid för det så fort jag fått lön. Bir ni lite nyfikna? Så fort jag gjort det så ska jag lägga upp bilder.

De brukar ju komma med bra idér men den här funkar inte för mig iaf.

Nu är det helg för min del!

Klockan 16:15 gick jag på helg! Det är verkligen skönt att få en dag i veckan att vara ledig i veckan. Är verkligen nöjd med mitt schema. Jag har verkligen varit trött varje morgon den här veckan och fått springa till tåget för att komma i tid. Men som sagt, imorgon är jag ledig! Tjohooo!!!
Jag har tränat varje dag den här veckan också. Känns som jag snart är i form efter en slö sommar och förkylningsvecka.
Jag vet fortfarande inte vad jag ska hitta på med mitt hår. Ena dagen tänker jag att jag ska klippa bort en bra bit och nästa att jag vill ha långt hår. Jag måste iallafall klippa det.
Ska borsta tänderna nu!

En heldag på Malmskillnadsgatan

Har varit på introduktionskurs idag. Var kul att träffa andra som också var nya inom tandvården. Var dock inte så många tandhygienister och det kändes flera gånger som att informationen endast var intressant för tandläkarna att veta. Var precis som när jag gick hygienistutbildningen och vi hade föreläsningar tillsammans med sjuksköterskorna. Det märktes också vilka som pluggat tillsammans i Stockholm, många var snobbiga och höll sig endast till varandra. Men jag ska inte vara så negativ, det var intressant att veta hur företaget fungerar och vilka krav som ställs på oss nya. Att vi får extra tid och hjälp och att ekonomin "att dra in så och så mycket pengar" inte gäller oss det första året.
Jag vill verkligen klippa mig också. Har kollat på olika frisyrer:

Frisyrer - Kvinna | Färg: Blont | Längd: Page | Form: RaktFrisyrer - Kvinna | Färg: Blont | Längd: Page | Form: Rakt
De ser kanske likadana ut? Ganska enkelt men snyggt!

Frisyrer - Kvinna | Färg: Blont | Längd: Kort | Form: Rakt Kanske den här? Men då vill jag ha en längre längd. Till axlarna typ.
Vad tycker ni?

Grattis gumman!

Hipp hipp hurra för det är Johannas födelsedag, hurra, hurra, hurra!



Grattis!

En helt vanlig måndag

Dagen har varit bra, hann till och med att gå och träna! Blev så glad när jag fick reda på att Fred redan lagat mat och att det bara var att äta när jag kom hem. Härligt! Var på ett medel pass på friskis, Var skönt att röra på sig. Har ju inte vågat det på grund av förkylning och ont i halsen. Men nu är jag helt frisk! Jag fick även min sista lön på konsum idag. Var välbehövligt.
Helgen har varit lugn och skön. Har tyckt att det varit för kyligt ute så jag var inne och fixade och donade. Vi har även spelat många spel i helgen, jag, Fred och Micke. I fredags spelade vi "vem vill bli miljonär" och "alfapet", jag vann på båda!  Och i lördags spelade vi poker. gick sådär. Kom inte sist iallafall.
Ja, har inte hänt så mkt i mitt liv.
Imorgon börjar introduktionsåret och jag ska på konferans fär oss nya inom folktandvården i Stockholm. Ska bli kul att se vilka nya som börjat på andra ställen.

Ska sova nu!

Min älskade farmor

Kolla den här bilden! Tycker att den är så rolig. Det är min farmor och min kusin Angela. Är den inte bara så bra? Och ni som undrar, nej, farmor brukar inte gå omkring i hjälm.


Vad hände med helgen?

Helgen bara flög förbi! I lördags hade vi över Jens, Helene och Roy och spelade alfapet. Kände att jag hade ont i halsen på kvällen och igår morse vaknade jag med feber och det gick inte att svälja utan att det gjorde ont. Låg i soffan hela dagen och sov för att försöka bli frisk. Känns ju inte så bra att anmäla sig sjuk redan andra veckan på nya jobbet. Det fungerade!  Idag är jag lite snuvig men annars pigg och känner mig frisk. Dagen har varit väldigt lugn. När jag inte hade patienter så var jag inne hos en tandläkare. Det var riktigt intressant. Har ju mest sett tandläkare göra vanliga fyllningar tidigare.

 Tycker att alfapet är rätt kul att spela.

Mmmm Stieg Larsson

Har börjat läsa "luftslottet som sprängdes". Läste ut tvåan precis innan sommaren men kände att jag ville läsa klart "skit" boken som jag berättat om tidigare innan jag började med den här. Har läst ungefär 100 sidor nu. I like! Visst, den kan vara lite töntig och alla personer i böckerna är sååå perfekta och duktiga men jag gillar den verkligen!
Så dagens boktips:


Ja, alla har säkert läst den redan men ni som inte gjort det. Läs den!

Hemma hos

Sitter här vid datorn och har smått tråkigt. Tv:n funkar inte. Det är något fel i huset. Kom på att jag inte visat hur det blev i köket. Är mörkt ute så det blev sådär bilder. Har tyvärr inte några före bilder på köket men ni får hålla till godo med dessa. Tog även med de andra renoverade rummen också.

 Sovrummet. Fin tapet va? Svindyr och det var en del svårigheter att få upp den. Fred var rätt tjurig.
 Dörren in till garderoben i sovrummet och dörren ut till hallen. Vi har inte fått upp klädhängare i hallen så det hänger på en ful klädhängare i sovrummet för tillfället.. 

 Vårt nya fräscha matbord "med en katt på" Även vårt nya vitrinskåp.
Köket! Snyggt va? Eller syns det kanske dåligt hur det ser ut? Ja, jag diskade nu ikväll.
 Annan vinkel i köket.
Vardagsrummet.
Vardagrummet. Vårt nya sideboard. Freds gitarrer och datorn.
Min favoritplats i vardagsrumet, soffan! Är nått skit på bilden, ett spöke?
Tindra på sin nya favvoplats.

Utmattad

Ska snart gå och duscha och sedan gå och lägga mig. Är helt slut. Var och tränade mellan 20-21 och jag var trött innan men nu orkar jag knappt röra mig eller hålla upp ögonlocken. Jobbet går bra. Är lite tråkigt att bara sitta och vänta ibland men det ska bli bättre. Satte även fast ett tandsmycke idag för första gången. Hoppas att det sitter kvar.
Nä, nu måste jag hoppa in i duschen. Jag längtar verkligen efter att få sova. Kände det redan imorse och snart är det dags! Jippie!

 Nu vet jag hur det görs också.

God natt!

Half ton mum


Just nu går det en dokumentär på femman om en 29 årig kvinna på över 400 kilo. Var människor så här feta bara för 15 år sedan? Ja, amerikaner är feta men jag tycker att det har ökat. Eller har jag fel?


Lång dag

Idag hade jag patienter. Själva behandlingarna gick bra men debiteringen och journalföringen var lite knakig. Jag hoppas att det går bättre imorgon. Är helt slut. 10-19 är en låång dag när det mesta är nytt. Var hemma hos Fred klockan 20. Det var verkligen skönt att maten var lagad. Jag är verkligen bortskämd.

Dåligt slut

Boken jag tidigare har rekommenderat rekommenderar jag inte längre. Det fanns inte ens en upplösning i slutet!!!

 VARNING: Läs endast de första 5 kapitel och sedan slutet. Då fattar ni lika myclet som om ni skulle läst hela boken. Typ noll. Vad fan tänkte han när han skrev slutet? Eller var det inte slutet? Jag vet inte.

Första dagen på nya jobbet

Dagen gick väldigt bra och alla verkar verkligen vara super trevliga. Jag som tyckte att det var bra i Lillån. Nu ser jag verkligen att jag hade fel. Där var det daglig konkurrens mellan de nya tandläkarna och de äldre tandhygienisterna. Tjat och negativa kommentarer varje dag!. Det känns verkligen bra.
Det var en lugn dag. Jag satt med datorprogrammet T4 och försökte förstå hur jag skulle göra. Det är mycket som jag saknar som Effica hade!. Allt var så logiskt upplagt och blanketterna var lätta att skriva i. I miss effica! Självklart kommer jag lära mig T4 utan problem men vissa saker är konstigt upplagt, speciellt om man inte vet vad allt står för. Då suger vissa förklaringar. Ja, nu vet ni det!

När jag kom hem så hade Fred lagat mat. Det blev varma mackor och sallad. Han kan min man! På grund av att maten var klar när jag kom hem så hann jag gå och träna också. Det var riktigt skönt att röra på sig!

Jag kom precis att tänka på att jag faktiskt jobbar med något som jag verkligen tycker är kul! Hihihihi!!! Lucky me!

Idag smäller det!

Har sovit ganska bra i natt, brukar inte kunna göra det när något ska ske men inatt var väl undantaget då. Det känns väldigt pirrigt och nervöst. Har även satt ihop en pärm med bra info ifall jag skulle få hjärnsläpp eller bara behöver få reda på något. AHHH. Slog precis av tanken att jag börjar jobba idag! Helt sjukt! Tror och hoppas att det blir en lugn första dag. Jag kan ju varken datorsystemet eller nya taxan. Försökte sätta mig in i taxan igår utefter en prislista plus exempel men jag känner mig forfarande borta med vinden. Om en timme ska jag ta tåget. Till mitt nya jobb! HIHIHI!!



Höres senare!

RSS 2.0