Jobb och veterinärbesök

Sitter här på jobbet och det är fredag!!! Tjohoo!!! Solen skiner och det känns att värmen kommer allt närmre. Härligt! Jag är verkligen på toppenhumör idag! I natt fick jag sova också. Tindra har väckt mig varje natt och tror att hon ska bli utsläppt. Hon är inte så smart :). Igår när jag kom hem från jobbet så hade hon ingen tratt runt skallen och dränaget som tidigare stack ut i sidan hade hon slitit bort. Ringde veterinären direkt och de sa att de sitter ett rör under huden så om det är kvar är det inte akut. Vi har iaf tid idag, de ska ta bort dränaget tror jag. Det var ju Fred som var med henne till veterinären i tis så jag vet inte riktigt vad de sa.
Orsaken till hennes skador är en hankatt. Det är parningstider och när hon inte ville så fick hon stryk helt enkelt. Är tydligen ganska vanligt.

Trött i huvudet

I helgen var det fest hos Freds farmor som fyllde år. I söndags satt jag på balkongen och åt frukost! Jag frös inte alls. Tänkte "inreda" balkongen i helgen med blommor osv. Vi var på IKEA i påskas och köpte balkongmöbler som jag tycker passar väldigt bra :)
Idag började vi med den nya versionen av journalprogrammet T4. Jag gillar det inte. Vår "t-hyg" del är plåttrig och svår att både föra in men också att läsa av. Jag gillar verkligen inte när det inte flyter men värst är det väl ändå att man verkar vara helt uppe i det blå framför patienterna.
I fredags kväll/natt kom Tullan in och var helt skitig och stank kattpiss,hon verkade också vara i chock. Jag duschade henne och sen lät jag henne vara. I lördags sov hon hela dagen men i söndags var hon sig själv igen. Hon ville till och med gå ut. Sen igår när jag ska gå och lägga mig så klappade jag henne och kände en knöl. Efter studering kunde jag snabbt konstatera att det var varböld. Tryckte  lite och det kom ut illaluktande var. Jag brukar inte ha lätt för kvälningar men när jag luktade på hennes sår så var det nära. Så idag har lillan varit hos veterinären. Hon går omkring här med en tratt runt huvudet och dränage i sidan så att varet kommer ut. Hon är fortfarande groggy och jag tycker verkligen synd om henne.
Nu ska jag sova! Kommer nog drömma om jobbet!
 Så här pigg och fräsch är hon inte just nu.


Påsk

Jag sitter här och väntar på pat. Idag slutar jag kl 15 och då är det lite påskledigt! Det ska bli skönt. Sitter och funderar om jag ska "påskpynta" men jag är inte någon direkt påskfirare så jag vet inte. Jag har redan fått 2 påskägg också, ett från klinken i VH och ett från Jordbro. Indrivning av godis så att det stor härliga till alltså! Vädret är inte så muntert just nu "mulet och regn" men jag hoppas på sol i påsk! Har för mig att det ska bli fint men det kanske bara var på påskafton? Ja, jag vet inte.
Vårt journalprogram ska uppdateras så den sista timmen på jobbe tidag ska ajg sitta och testa/plugga det. Tycker inte om T4 från början och så ska det bli mer krångligt och "plåttrigt". Inte alls en bra översiktsbild tycker jag.

 GODIS!!!

Vår!

Det är verkligen skönt att det är ljust på morgonen. Igår visade sig solen och lyste mig i ansiktet där jag satt på ersättningsbussen. Härligt!!! Idag är det lite molnigt men bara att det är mkt ljusare gör susen för mig! Jag känner mig trött idag. Trodde att det var Freds klocka som ringde imorse,men icke! Det var bara att gå upp. Har druckit kaffe men fortfarande inte vaknat till. 
Nu ska jag ta och tömma autoklaven här på jobbet!

 

RSS 2.0