Väntar på att sista plåten ska gräddas kla...

foto0303 (MMS)

Väntar på att sista plåten ska gräddas klart i ugnen. Det doftar ljuvligt!


Lillan sover idag. Känner antagligen sig l...

foto0300 (MMS)

Lillan sover idag. Känner antagligen sig lite krasslig efter vaccinationen igår.


Bakar limpor och frallor.

foto0302 (MMS)

Bakar limpor och frallor.


Promenad med älsklingen.

foto0298 (MMS)

Promenad med älsklingen.


Sitter och bestämmer vilka bilder vi ska v...

foto0297 (MMS)

Sitter och bestämmer vilka bilder vi ska välja.


Hellre jobb..

än att ta hand om tjurig, skikande och gråtande tjej. Det är första gången jag har kännt så. Höll att bli tokig. Men efter långpromenad "utan barn" så var batterierna laddade igen. Jag vet att jag skrivit det förut men det måste sägas igen; ensamstående föräldrar är riktigt underskattade!

Hellre jobb..

än att ta hand om tjurig, skikande och gråtande tjej. Det är första gången jag har kännt så. Höll att bli tokig. Men efter långpromenad "utan barn" så var batterierna laddade igen. Jag vet att jag skrivit det förut men det måste sägas igen; ensamstående föräldrar är riktigt underskattade!

Trött och ont i kroppen

Är riktigt trött nu. Har redan tvättat ansiktet och borstat tänderna så jag bara kan lägga mig. Snart känns det som. Idag har jag och Fred klippt gräs och ogräs, mest Fred. Jag har tvättat två maskiner och jag körde lite bil. Vi käkade tacos idag, var väldigt länge sen det hände. Mumsigt! Lillan är på skrikhumör idag. Vi vet inte varför. Nä, nu väntar sängen!

Kattattack mm

Ja, vet ni vad som hände idag? Vi har en hankatt som tror att den bor här och har slunkit igenom kattluckan några gånger. Vi har därför börjat stänga den. Tror ni inte att den bryter sig in. Jo, det gör den. Fred försökte skrämma den med viftning av hand och arm, det slutade med ett blödande sår. Kattskallen attackerade! Jag hittade också för någon vecka sen kattussar i vårt sovrum. Tindras kattussar. Stackarn blir överfallen och misshandlad i sitt egna hem. Så idag, jag ligger i soffan och sover. Hör mjauande och morrande och en kattlucka som slår igen. I nästa sekund yr katthår och kattjävlen attackerar lilla försvarslösa Tindra. Jag skriker för att skrämma katten men den springer upp på övervåningen. Jag följer efter och möts upp av Fred som undrar vad som sker och försöker också skrämma katten med hojtande. I nästa stund hör vi att något faller till golvet i lillans rum. Då har den kastat sig ut genom fönstret som stod uppe för vädring. Från andra våningen! Galen katt! Fred såg att den sprang iväg och verkade se oskadd ut. Nu ska vi ta bort kattluckan. Ja, här på skogagatan är det dramatik!

Nu till något annat. Ellie sover sisådär på natten och har vaknat till flera gånger i natt. När jag la ner henne i vår säng och gett henne mat så fick jag inte sova. Lillan låg och flaxade, pratade och skrattade i sömnen. Så natten har inneburit, vaknat av dottern, gått och hämtat, ammat, försökt sova med flaxande barn brevid och gått och lämnat dottern i sin säng. Om och om igen..Ja, idag har jag varit heeelt slut.

Jag och Ellie tog en promenad idag i solen. Det var härligt. Dottern tycker inte att det är så kul att åka vagn bara. Så är hon vaken vill hon bli buren annars skrik och gråt. Väldigt irriterande att gå och bära på tungt barn och köra vagn. Ellie är inte still i famnen heller. Jag hoppas verkligen att hon lär sig att det är helt ok att vara nöjd i vagnen även när hon är vaken.

19/5-11 Dagen då Ellie rullade runt för första gången

Ja, idag gjorde hon det! Rullade runt från rygg till mage. Så stark och duktig! Idag har vi varit och fotat lillan. Ska bli kul att se bilderna.

Igår var det mammagrupp. Var bara jag och en mamma till plus barn men det var riktigt trevligt ändå. Vi fikade och åt glass i hamnen också. Mums!


Tiden går...

så snabbt! Känns som det är måndag och sen fredag direkt varje vecka. Ellie käkar och vi väntar besök idag. Min mamma ska komma över och hon har en idé om att plantera massa blommor. Kan du väl få då tänker jag. Jag är inte så duktig med blommor. Min grej är att glömma dem och vips så är de döda!

I lördags var vi på besök hos Tim och Anna och sedan var det födelsedagsfest för Ellies farfar. Ellie skötte sig rktigt bra. Hon hade dock svårt att få ro att både sova och käka när det var så mkt folk så i söndags var hon riktigt trött och tjurig. Jag gick en promenad på en timme med henne i söndags. Då sov hon. Annars bara gnäll och gråt. Inte lätt att vara liten.

Igår var det måndag och då var vi på babycafé med Helene och Tilda och sjöng och fikade. Ellie älskar det verligen!

Nä, nu ska jag gå ner på undervåningen och kolla lite på dumburken. Mamma borde dyka upp när som helst.

Que? Hur många av "mama" läsarna har råd m...

foto0292 (MMS)

Que? Hur många av "mama" läsarna har råd med den här väskan? Man är ju inte så tät när man är mammaledig. Känns som om de är helt fel ute!


Dottern sussar sött i sin säng och modern ...

foto0290 (MMS)

Dottern sussar sött i sin säng och modern var tvungen att slita sig från datorn. Nu väntar lite läsning och sen sömn. Imorgon ska vi både till haninge och farsta på visit.


Njuter av solen med fika och mys på altanen.

foto0288 (MMS)

Njuter av solen med fika och mys på altanen.


Ellies livskris är över..

för den här gången. Skönt! Idag har regnet fallit ner som aldrig förr, känns inte alls som maj. Känns som höst. INTE OK. Dagen spenderades mestadels inne, jag har dammsugit, gått på löpbandet, gått till affären, lagat mat och gått på friskispass. Ja, det var dagen det. Ellie har haft en seg dag och mest sovit. Idag fick vi "Ellie" ärva en bilbarnstol. Det uppskattas verkligen att någon tänker på oss. Det är ju absolut INTE gratis med bilbarnstolar.

Nu måste jag röra mig mot sängen. Ja, jag vet, klockan är ung men jag måste ju masa mig upp flera gånger på natten för att hämta och lämna Ellie. Hon går nästan inte att sova brevid, sprattel spattel är allt jag säger. Sen vill hon upp vid sisådär 7-8 tiden och jag vill ju inte vara slut och tjurig imorgon.

Hej hopp!

RSS 2.0